Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadegörelse mot planerat asylboende: "Någon har skjutit sönder fönster"

Under natten mot måndag har en okänd gärningsman vandaliserat ett planerat asylboende i Junsele genom att skjuta med ett mindre vapen mot fönster.
– Jag tar det personligt, det är ju jag som äger det, säger Stefan Stolt.

Under måndagen var måttet rågat för Stefan Stolt, sedan strax innan jul har någon skjutit med ett luftgevär eller liknande mot de fastigheter som han köpt för att öppna ett asylboende i inom kort.

– Vi väntar på att Migrationsverket ska besikta lokalerna, sedan kan vi köra i gång, säger Stefan Stolt.

Han har polisanmält alla tre händelserna till polisen – som ännu inte har gjort något.

– Vi kommer att kolla på det, som allt annat görs det i mån av tid, säger Stefan Edin, jourhavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Torromsskolan har kommit till nytta igen - öppna asylförskolan har flyttat in

Han kan inte bekräfta att det rör sig om skotthål i fönstren.

– Vi måste ut och göra en egen kontroll av vad som hänt, men som jag förstår det ör det var anmälaren tror att det är, säger Stefan Edin.

En skotare som tillhör företaget har även den blivit utsatt för samma skadegörelse.

– Det är tydligt att det är gjort av någon som vet att jag äger både huset och skotaren. Den stod på en industritomt på ett annat ställe, säger Stefan Stolt.

Nu vill Stefan få in tips och erbjuder därför 10 000 kronor till den som kan lämna uppgifter om vem som kan ha gjort detta. Något som polisen inte har något emot, även om de ser en risk med att erbjuda tipspengar.

– Det finns många som vet vad man vill höra och plötsligt har en massa att berätta om det som hänt. Hur skulle det se ut om alla som har något att berätta måste ha betalt, säger Stefan Edin på polisen.

Stefan Stolt har själv inte mottagit några hot eller särskilda kommentarer om att han öppnar ett asylboende i Junsele.

– Det är säkert många som knyter näven i fickan, men nu är situationen som den är. Det kommer innebära tio arbetstillfällen i Junsele. Det blir en sort regionpolitik, det har vi inte haft sedan 1986, säger Stefan Stolt.

■■ Vill du ha senaste nytt direkt i din mobil? Ladda ner Allehandas app till Iphone eller Android.