Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadedrabbat landslag inför VM-kval

Annons

I lördags bars han ut på bår, på fredag är det viktig VM-kvalmatch mot Irland.

Omöjlig ekvation?

Nä, jag har inte gett upp, säger Mikael Lustig.

Det är nog tur det, för det är en skadedrabbad försvarslinje i fotbollslandslaget just nu. Inte nog med att Lustig knappt kan gå, även mittbacksreserven Rasmus Bengtsson har ont (känningar i framsidan lår) och under tisdagens träning tvingades även mittbacken Per Nilsson (känningar i foten) samt målvakten Andreas Isaksson (knäont) kliva av.

Twentespelaren Rasmus Bengtsson fick känningar i låret i helgens ligamatch och är ännu inte återställd.

Det känns sådär, smärtan har liksom kommit mer och mer. Jag ska på röntgen i eftermiddag så får vi se, men klart jag hoppas på att kunna vara aktuell för spel, säger Bengtsson.

Röntgen visade att Bengtsson har en känning i skräddarmuskeln i höger ljumske.

Två friska

Per Nilsson "kände irritation i foten" som han fick ett skott på för någon vecka sedan. Nilsson röntgades på måndagen och enligt läkarteamet är det ingen större fara. Han är definitivt aktuell för spel på fredag.

Mot Irland är just nu bara två mittbackar fullt friska: Jonas Olsson och Mikael Antonsson.

Isaksson fick en smäll på knäet för någon vecka sedan och har tränat sparsamt sedan dess. Efter ha vridit till knät under träningen valde han att vila.

Mikael Lustigs skada såg värst ut, åtminstone på tv-bilderna från i lördags.

Han var inte med alls under träningen på Stadion, utan fick behandling på hotellet.

"Hugger till"

Det hugger till bara jag försöker gå, erkänner Lustig. Men samtidigt så har jag inte belastat foten alls, och då känner jag ju efter vid varje steg. Jag vill ju tro att om jag är tillräckligt återställd på fredag för att spela, så hoppas jag att adrenalinet hjälper till.

TT: Vad tänkte du när det hände?

Ja, det kändes. Men samtidigt så är det bättre än förväntat nu. Just där och då gjorde det ont, jag har ju stukat fötterna förr men den här gången fick jag ju spelaren över mig också. Men jag kan i vart fall gå ganska normalt nu.

I slutet av träningen klev även anfallaren Johan Elmander av, men enligt presschefen på grund av att han "ville vila lite och var sugen på en kiwi".

Mer läsning

Annons