Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad Welch blir borta ytterligare – och Modo tänker vila fler spelare

Modobacken Noah Welch saknades för tredje matchen i rad på torsdagen. Han kommer inte heller till spel på lördag.
– Det har jag redan gjort upp med honom, säger Modotränaren Andreas Johansson.

Exakt vad det är för fel på Noah Welch är höljt i dunkel. Han spelade senast hemma mot Skellefteå i förra veckan. I den matchen fick han en smäll i huvudet i slutet och försvann in i omklädningsrummet – men kom sedan tillbaka till båset.

Läs också: Betygen: Reideborn stack ut

Amerikanen har dock inte spelat sedan dess och på presskonferensen efter matchen mot Växjö förklarade Andreas Johansson att Welch är skadad.

Var skadan sitter är dock oklart.

– Det är ovanför fotleden..., säger Johansson svävande.

Att döma av Modotränarens uttalanden är det dock ingen allvarlig skada.

– Hade det varit en sjunde och avgörande match i dag så hade han kunnat spela. Det kanske låter konstigt, för för oss var det väl det... Men du förstår vad jag menar.

Klart är att Welch kommer att vila även på lördag, då Modo tar sig an Karlskrona på bortaplan. Det var klart redan innan kvällens match.

Läs också: Jon Häggqvist: Modo har mycket att slipa på till kvalet

– Det har jag redan gjort upp med honom, att han ska vila någar dagar till även om han känner sig fräsch, säger Andreas Johansson som har för avsikt att låta ytterligare spelare ladda batterierna under de sista två omgångarna.

– Jag kommer att vila ett antal spelare. Vi har ett "banged up" lag. Byron exempelvis, hans hälsena gick av i oktober. Han är sliten. Han går in och gnuggar men ena benet går knappt att röra. Vi måste vara smarta nu och se statusen på laget.

Läs också: Modotränaren: "Du får 10 000 kronor om Modo åker ur"