Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhuset visar fina siffror

Redan i mars kunde sjukhusets ekonomichef Ulf Bolin visa en prognos som såg ut att gå mot ett nollresultat i enlighet med budgeten.

Nu är bilden än mer tydlig – och positiv.

Annons

Den här gången handlar det om en allt mer tillförlitlig prognos – nämligen delårsrapporten från januari till april 2010.

– Det här är en delårsrapport och den lägger vi ner mer krut på vilket gör att den är både tillförlitligare och av bättre kvalitet, säger Ulf Bolin.

Örnsköldsviks sjukhus redovisade ett negativt resultat 2009 på minus 105,8 miljoner kronor. Till skillnad från förra året visar Örnsköldsviks sjukhus hittills ett positivt resultat på 1,8 miljoner kronor.

– Det ser absolut ut som att vi kommer hålla budgeten. Det skulle kunna bli någon mindre avvikelse, men den kan lika gärna bli i positiv bemärkelse som negativ.

Den största anledningen till att kostnaderna minskat är den stora personalreduceringen om 213 årstjänster, men däremot har vikariebudgeten utökats.

– Vi har justerat vikariebudgeten uppåt då det tidigare fanns enheter som inte hade någon vikariebudget. Men den är realistisk och den kommer hålla.

Nästa delårsrapport kommer i september och därefter väntas årsbokslutet vid årsskiftet.