Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhuset bygger om

Sollefteå sjukhus stänger personalmatsalen och flyttar ner verksamheten till foajén och slår ihop restaurangen med cafeterian. Om ett år väntas renoveringen påbörjas och kostnaden beräknas bli 2 miljoner kronor. En investering för landstinget som väntas bli lönsam på sikt.

Kök- och restaurangverksamheten på Sollefteå sjukhus går back med drygt 1,5 miljoner kronor årligen. Det är framförallt den stora personalmatsalen Restaurang Kryddans och cafeterians personalkostnader som tynger ned resultatet för landstinget.

Nu har landstingsservice skissat på olika förslag och det senaste utkastet är en budgetvariant som inte kostar allt för mycket att genomföra.

- Idag har vi verksamheter på tre plan, restaurang Kryddan, Café Ett och Kök Ett. Sammantaget så har vi inte ekonomisk bärighet och vi måste hitta en bra samverkan för såväl patienter och personal, men också för anhöriga och andra som vill äta lunch, vänta på taxi och sitta bekvämt, säger Åsa Fhinn, verksamhetschef för kök- och restaurangverksamheten, landstingsservice, Västernorrland.Läs mer i fredagens TÅ.ANNETTE GAREFELT
0620-25791