Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhusbemanningen i Sollefteå skapar muller i politikerleden: "Känns som de mörkat för oss i oppositionen"

Problemen med att rekrytera personal till Sollefteå sjukhus har lett till två olika förslag i avsikt att lösa situationen tillfälligt. Inget av förslagen har behandlats politiskt vilket väckt reaktioner.

Moderaternas gruppledare i Landstinget Västernorrland fick via media och på landstingets hemsida vetskap om situationen under fredagen.

Läs mer här: Avdelning på Sollefteå sjukhus kan stängas: "Det är tragiskt att inte arbetsgivaren lyckas rekrytera"

– Det är anmärkningsvärt och upprörande att vi har Hälso- och sjukvårdsnämnd den 24 januari utan någon som helst information till oss i oppositionen om problemen i Sollefteå. Två dagar senare går tjänstemännen ut och berättar om problemen som finns. Menar man att det här problemet var okänt fram till idag?, säger gruppledaren Stig Grip (M) i ett pressmeddelande.

Även Jonny Lundin (C) har reagerat på förslagen:

– Det här är en temporär lösning som inte får bli permanent. Ska antalet vårdplatser vid Sollefteå sjukhus minskas, vilket vi inte tycker, så är det ett beslut för politiken, säger Jonny Lundin (C) oppositionsföreträdare i regionen, i en kommentar.  

Läs även: Ewa Back (S) slår tillbaka mot kritiken: "Jag är mycket förvånad"