Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhus attackerat av rebeller

Annons

Ett sjukhus i Centralafrikanska republikens huvudstad Bangui har attackerats av rebeller, uppger al-Jazira. Minst tio människor ska ha dödats när rebeller ur Sélékemiliser sent i fredags gick in i Amitiesjukhuset, drog ut patienter och sköt ihjäl dem.

Sjukhuset har därefter övergivits, enligt tv-kanalens källor.

President Michel Djotodia, som tog makten över landet i mars, har med start i dag utlyst tre dagars landssorg efter den massaker som ägde rum i huvudstaden i torsdags. I ett radiouttalande sade han att situationen i landet nu är under kontroll, och uppmanade invånarna att återgå till sina vardagliga rutiner.

De franska soldater som under lördagen gick in i landets västra och norra delar mottogs av jublande människor, rapporterar AFP.

Jag tror att vi kan få en snabbt stopp på de pågående grymheterna och massakrerna, sade Frankrikes president François Hollande i går kväll.

Samtidigt meddelade han att landet ökar närvaron i sin forna koloni, från 1 200 till 1 600 soldater.

Strider mellan forna Séléka-rebeller och lokala självförsvarsmiliser, så kallade "anti-balaka" (anti-machete) har pågått i månader, men exploderade i Bangui i torsdags. Båda grupperna anklagas för grova övergrepp mot civila.

Förutom Frankrike så beslutade också Afrikanska unionen att utöka sina styrkor i landet, för att stoppa den våldsspiral mellan rivaliserande rebellgrupper som dödat minst 400 människor.

Mer läsning

Annons