Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju avbytare i förbundsserierna

Nu är det fritt fram att använda sju ersättare i förbundsserierna.
– Det spelar ingen större roll för oss, säger Roger Dannberg som tränar division 2-laget Sollefteå GIF.

Svenska Fotbollsförbundet har bestämt att det ska vara högst sju ersättare i förbundsserierna, varav som mest tre får bytas in under match. Hälften av antalet spelare på spelarförteckningen ska vara hemmafostrade.

Dannberg anser att den nivå som Sollefteå är på har det ingen betydelse om man får ha fem eller sju ersättare.

– Högre upp kan man ha nytta av det där lag har större trupper och hårdare konkurrens om platserna. Dessa lag har också mer rollspelare och då kan man göra taktiska byten beroende på hur matchen utvecklas.

Roger Dannberg kommer även i fortsättningen att använda fem ersättare.

– Det är en kostnadsfråga också, för ibland krävs det ju övernattningar.

Den nya regeln gäller förbundsserierna, allsvenskan ner till division 3 herrar och damallsvenskan, och i kval till dessa tävlingar, samt i norrettan och söderettan.

I övriga serier får varje distriktsförbund besluta om antalet ersättare på bänken.

I förbundsserierna division 2 damer och i kvalet till norrettan och söderettan gäller högst sju avbytare. Alla sju får bytas in under match och utbytt spelare får återinträda i spelet. Flygande byten får genomföras.