Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöfåglarna trivs i Ö-viks hamn – men nedskräpning ett problem

Jag tycker ju verkligen om att vara där och strosa runt nere vid kajen.
Det är ett sådant smultronställe mitt i staden och en helt underbar plats att få vara på, kanske framför allt nu på sommaren, men såklart så går jag också där vid andra tidpunkter under hela året då jag verkligen uppskattar den fina naturen

Någonting som jag tycker är både väldigt roligt och på samma gång lärorikt, som man kan passa på att göra om man råkar vara där för en kortare eller längre stund är att spana på alla dessa olika arter av sjöfågel som verkar stortrivas lika bra de inne i viken som oss människor och jag hoppas verkligen att det får förbli så här i många år framöver.

Fast på samma gång som jag nu skriver det här så skulle jag även vilja komma med en liten uppmaning till alla, då jag på sistone tycker mig sett alldeles för mycket skräp som ibland ligger slängt lite här och var efter att man har suttit ute och ätit eller kanske fikat. Snälla plocka upp efter er, naturen är verkligen ingen papperskorg och nog ser det även så mycket bättre ut för allas vår trevnad vid de sittplatser som finns?

Ingen kan visserligen göra allting rätt men alla kan göra någonting litet så får vi helt enkelt lov till att hjälpas åt med att hålla staden fin även i fortsättningen och sjöfåglarna slipper på så vis kanske behöva bli sjuka eller skadade på grund av all denna plast och vår nedskräpning!

Silvertärnan

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel