Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjätteklassare i Helgum bjöd på vacker luciatåg

Onsdagen 13 december på själva luciadagen ordnade syföreningen i Helgum sin årliga julfest med julgröt, vörtbröd, skinka, kaffe och kakor. 26 personer hade infunnit sig till denna julfest.

Festen började som sig bör med ett sångframträdande av luciatåget från Helgums skola som med en egen pianist på ett förnämligt sätt framförde ett antal kända julmelodier. För detta erhöll de hjärtliga applåder och varsin påse karameller.

Efter detta högg vi in på bordens läckerheter som damerna i köket Rodhe, Birgit, Margit och Hjördis fixat till. Tiden förflöt med glatt samspråk vid borden och härlig stämning.

En gratislott till var och en delades ut varefter dragning skedde på ett stort antal skänkta vinster och alla närvarande erhöll varsin vinst och ändå fanns det ett antal vinster över till något senare tillfälle.

Tala om lotteri!

Efter detta höll kh Maria en kort andakt med inte mindre än fyra julpsalmer som alla sjöngs utan musikbeledsagning. Hon tackade syföreningen för en trevlig julfest varefter Rodhe för syföreningens räkning tackade alla närvarande för deras närvaro och för alla skänkta priser.

JanEric Lantz

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel