Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjätte raka efter ett taktiskt genidrag

Friska Viljor fortsätter att gå som tåget i herrtrean. Mot Brunflo kom lagets sjätte raka seger.
– Betyget blir en trea av fem möjliga. En sämre första och en bättre andra, berättar Lars-Gunnar Eriksson, FV:s huvudtränare.

Förutsättningarna inför söndagens match var glasklara. Det var toppen mot botten. Om Friska Viljor skulle ta tre poäng skulle de haka på Sollefteå, som toppar serien med 18 poäng efter sex matcher.

I början av matchen mot Brunflo hade FV problem med bortalagets omställningsspel samt Brunflos kvicka anfallare. I paus, vid ställningen 1-1, valde Lars-Gunnar Eriksson att byta spelsystem från 4-2-3-1 till 4-4-2 samt byta in Chan Baroline. Ett taktiskt genidrag.

– Vi ville få tuffare press på deras försvarsspelare för vi fick inte tag i dem under första. Vi bytte in Chan för att han är snabb. Så här i efterhand blev det ett lyckat byte, säger FV:s tränare.

Hemmalagets spel under den andra halvleken höjde sig avsevärt och i mitten av den andra akten kunde FV gå upp till en 4-1-ledning efter tre snabba mål. Josip Pavic och Albert Kargbo saknades inte denna söndag då Chan Baroline och Rasmus Engström stundtals hade lekstuga i anfallet.

– I dag är det rätt spelare som gör målen. Rasmus är en målgörare och det är bra att han får sätta dit två, berättar L-G Eriksson.

Innan matchen mot Brunflo hade FV mött två bottenlag i serien. Det som saknades då, enligt Lars-Gunnar Eriksson, var kämparglöden och inställningen. Mot Brunflo, särskilt i den andra halvleken, visade FV upp en helt annan attityd.

– På slutet har inställningen varit lite si och så. I dag var det mycket bättre.

Ni har inte förlorat än. Går det att stoppa er?

– Njae, jag kommer inte berätta hur i alla fall, skrattar L-G Eriksson.