Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Självmordsbomb dödade fem i Pakistan

En självmordsattack genomfördes i Kashmir på söndagen. Minst fem personer dödades vid dådet utanför en moské, där många muslimer samlats för den shiamuslimska högtiden ashura på söndagen. Tre av de döda var poliser.

Attacken i Muzaffarabad, som är huvudstad i Kashmir, kom samtidigt som pakistansk militär satts i högsta beredskap inför den shiamuslimska högtidsdagen.

Självmordsbombaren försökte ta sig in i Imambargah-moskén. Många har skadats, sade polisbefälet Yaseen Baig till AFP.

Andra poliskällor uppgav att minst 80 personer skadats, varav tio allvarligt vid självmordsattacken.

Under natten till söndagen dödades fem sovande barn tillsammans med sin far, en lokal ledare, när okända gärningsmän sprängde deras hus i nordvästra Pakistan.

Vem som låg bakom attentatet - talibaner, andra extremister eller radikala shiamuslimer - var oklart. Attentatet ägde rum i en by i utkanten av Sadda, en sunnitiskt dominerad ort i ett området där flertalet är shiiter.

Sadda ligger i Kurram, ett distrikt i det halvt autonoma och laglösa klanområdet längs den afghanska gränsen som USA kallat "den farligaste platsen på jorden".

Gärningsmännen placerade ut sprängmedel runt huset och detonerade det vid tvåtiden på morgonen. Huset blev totalförstört.