Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självförtroende gav Brynässeger

Annons

Brynäs har hittat målformen.

Tolv mål på två matcher.

Självförtroendet i offensiven är på topp, säger Sebastian Lauritzen efter 5-3-segern mot Örebro.

I onsdags chockade Brynäs tabellettan Skellefteå. Brynäs gjorde hela sju mål på bortaplan mot regerande mästarlaget.

På fredagen mötte Gävlelaget nykomlingen Örebro, som hade fyra raka förluster och målformen var intakt.

Brynäsforwarden Sebastian Lauritzen blev stor segerorganisatör efter att ha legat bakom tre av de fem mål hemmalaget gjorde.

Vi har byggt upp ett bra självförtroende i det offensiva spelet. Vi vågar göra det lilla extra och just nu klickar det, förklarar Brynäsforwarden.

Martin Johansson fick inte något nytt kontrakt med Brynäs efter en blek säsong. Han värvades av Örebro och efter 47 sekunder hade 26-åringen hittat nätmaskorna.

Det var ingen bra start direkt. Men nu har vi ett gott självförtroende nu. För tre eller fyra matcher sedan hade huvuden nog hängt, men nu fick vi en ganska snabb kvittering, vilket var viktigt, säger Lauritzen.

Det var en mycket svängig match och det defensiva spelet var inte prioriterat hos något av lagen.

Örebro tog tillbaka ledningen, men målfarlige kanadensaren Greg Scott kvitterade.

Det var minst sagt en svängig match och det känns i "buggarna". Det måste ha varit roligt för publiken, säger Lauritzen, som gav hemmalaget ledningen i början av den andra perioden.

Martin Johansson kvitterade på nytt, men Brynäs och Johan Harju tog tillbaka ledningen.

I den tredje perioden var det ett stabilt Brynäs som kunde spela hemma alla tre poängen.

Det var en skön seger. Vi har haft det ganska tungt här hemma och förlorat en rad med matcher, säger Sebastian Lauritzen, som gjort elva poäng på 15 spelade matcher. Personligen känns det bra och jag känner mig i pigg kroppen. Förra säsongen var mycket jobbig och hade en massa skador. Nu kan jag går för hundra procent, förklarar Brynäsforwarden, som har haft stora problem med ljumskarna.

Örebro inledde säsongen mycket bra och laget radade upp segrar. Men de senaste fem omgångarna har varit tuffa för nykomlingarna - fem raka förluster.

Det är försvarsspelet som har gjort att vi tagit de 20 poängen vi spelat in. Nu var det "wide open" och försvarsspelet var inte alls bra, sade Örebrotränaren Patrik Ross.

Mer läsning

Annons