Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Själevads ytterback tillbaka i toppslag efter fem mörka år: "Allt har blivit roligare med fotboll"

Natalie Persson led av kramp i vaderna under många år.
När hon började äta järntabletter hände det positiva saker.
– Vaderna blev bra och värken släppte helt. Nu kan jag ge allt på plan. Allt har blivit roligare med fotboll, säger Själevads högerback Natalie Persson.

21-åriga Natalie Persson hade stora problem i fem år. Löpningen och konditionen blev lidande när hon ständigt fick kramp i vaderna.

– Jag kunde inte ta så mycket löpningar. Jag spelade vidare men det var inte lika kul som tidigare.

Hon kom upp i Själevads a-lag 2010. Men säsongen tog slut tidigt på grund av knäskada. Främre korsbandet gick av.

– När jag kom tillbaka från skadan började jag få problem med vaderna. Många i laget har haft problem med vaderna. Jag gick hos sjukgymnaster men det blev inte bättre.

Strax efter att förra säsongen tog slut fick hon knölar på benen. Massa prover togs och det konstaterades att Natalie Persson hade dåligt blodvärde.

– Jag fick järntabletter och då blev vaderna bra. Värken släppte helt. Första gången på länge jag kunde ta tag i fysträningen.

– Jättekul och det blev en helt annan sak. Nu kan jag ge allt. Löpningen har blivit mycket bättre. Jag kan springa mer och jag orkar mer.

Tränaren Tommie Andersson:

– Natalie är som en ny spelare.

Vilka är dina främsta egenskaper på planen?

– Jag är bra på det fysiska spelet och har bra passningsfot. Det är kul att vara med i anfallen. Jag har det spelet i mig eftersom jag var innermittfältare tidigare.

Hur känns det att spela i division 1 igen?

– Jättekul. Vi hör hemma i ettan. När vi åkte ur 2014 hade vi ett ungt och oerfaret lag. Nu har vi fått mer rutin. Vi har blivit mycket bättre jämfört med för två år sedan. Vi är ett sammansvetsat gäng som spelat ihop under många år.

Natalie Persson tycker att man har ett jämnt lag.

– Det är svårt att ta ut en startelva. Alla i truppen är på en bra nivå. Det finns de som sticker ut.

– Elin Sahlin på innermittfältet och Johanna Engwall är rutinerad och gör aldrig en dålig match. Hon spelar också på det centrala mittfältet. Forwarden Alma Gustavsson är ett nyförvärv från Hägglunds som gjort det bra. Hon är bra på djupledsspel som vi behöver.

Natalie Persson ser fram emot derbyna mot Bik från Härnösand.

– Det var jobbigt i fjol när Bik var i ettan. Vi vill vara bäst i Ångermanland.

Läs också: Själevad förlängde segerraden: "Det var starkt att vända 0–1 till 3–1"

Andersson hoppas på fortsatt kontinuitet i Själevad: "Det finns många bra spelare i truppen"