Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Själevads första förlust

Moa Eriksson gjorde sina mål förgäves den här gången.
Själevad förlorade med 2–4 (1–2) hemma mot Notviken och åkte därmed på säsongens första nollpoängare.
– Vi behöver inte skämmas, säger assisterande tränaren Sanna Frostevall.

Härom dagen berättade vi om Själevads Moa Eriksson och hennes fantastiska statistik. När hon gör mål vinner Själevad i stort sett alltid; inför helgen hade laget tagit 2,53 poäng per match i de matcher hon gjort mål under 2013 och 2014.

Frågan är om vi i och med den artikeln jinxade lördagens match mot Notviken. Moa Eriksson gjorde mål igen – men nu blev det ett nederlag för Själevad...

– Det är inte ditt fel, säger Sanna Frostevall med ett skratt när undertecknad tar upp det.

Men förlust blev det likväl, och det mot ett starkt Notviken. Luleålaget var inte minst vasst på fasta situationer – mittfältaren Jennifer Rönnberg nickade in tre (!) mål på hörna.

– Det är någonting vi får ta med oss och jobba på till nästa match, hur man tar hand om en så duktig huvudspelare, säger Frostevall och fortsätter:

– Att det blev som det blev var nog en kombination av att vi var lite för godtrogna och inte räknade in spelarna ordentligt. Sedan slog de väldigt fina hörnor också.

Trots 2–4-förlusten var det inte allt för deppigt i Själevadlägret efteråt. Visst, ett nederlag är aldrig roligt, men sättet på vilket laget genomförde matchen i sig ingav hopp om fortsatta framgångar i division 1.

Bortsett från de fasta situationerna höll hemmalaget ganska jämna steg med ett topptippat Notviken.

– Vi behöver absolut inte skämmas. Vi är yngre än dem och mindre rutinerade, men ändå kunde vi möta dem spelmässigt. Inte ett enda av deras mål kom till på grund av att vi blev utspelade på något sätt. Sedan gör vi två mål själva också, säger Sanna Frostevall.

– Gör man två mål på hemmaplan borde man i och för sig kunna vinna. Nu släppte vi in fyra stycken och det är mindre bra... Det är lite typiskt också, när man möter ett mer rutinerat lag, att man åker på de där "skitmålen".

Noll poäng i den här matchen, men Själevad har hunnit skrapa ihop sex poäng ändå i säsongsinledningen i division 1 Norrland. Det i sig ger andrum och kan bidra till bättre spel, menar Sanna Frostevall.

– Det gör att man kan slappna av och spela ut lite mer.