Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Själevads fina svit bruten

Själevad åkte till Luleå men fick inte vända hemåt med några poäng. I stället tappade man serieledningen och spräckte sin förlustnolla.
– Tungt, säger assisterande tränaren Tobias Åhlander.

Det krävdes ett försvarsstarkt Notviken för att till slut sätta stopp för Själevads förlustfria svit. Själevads assisterande tränare Tobias Åhlander var imponerad över motståndet:

– De är starka centralt och gör det svårt för oss att skapa. Utöver en kort period i slutet på första halvleken har vi inte mycket att säga till om, säger han.

Trots att Själevad inte hade mycket att säga till om så var det 0–0 i paus. Men i den andra kunde Notviken tätt inpå varandra både ta ledningen och utöka den. Något som Själevad försökte men inte förmådde att svara på.

– I och med deras styrka centralt så hade vi pratat om att försöka attackera på kanterna. Och det försökte vi ännu mer när de gjort mål. Men vi får inte till det egna spelet.

Det vanligtvis så vassa anfallet med skytteligaledaren Josefin Larsson i spetsen kom inte heller loss mot hemmastarka Notviken som ännu inte förlorat på hemmaplan.

– Vanligtvis så skapar vi mycket genom våra forwards men Notviken stänger ner dem effektivt.

I och med förlusten tappar Själevad serieledningen till toppkonkurrenten Assi. Nu väntar ett mindre uppehåll över midsommarhelgen.

– Det är ingen katastrof att förlora borta mot Notviken. Förlusten skulle komma förr eller senare. Vi fortsätter jobba med att förbättra vårt spel hela tiden och att klara av att hålla boll inom laget längre stunder, säger Åhlander som anser att laget har en bit kvar till att nå sin högstanivå:

– Jag känner att det finns mer att hämta. Vi har bara haft två matcher hittills där jag känner att vi varit i närheten av en topprestation. När vi hittar rätt kommer det att bli väldigt roligt.

Notviken-Själevad 3–0 (0–0)

Division 1 Norrland

N: Elin Engström 2, Johanna Lindbäck.