Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Själevad vann – trots allt

Själevad biter sig fast i toppen av division 1. På lördagen betvingades tabelljumbon Timrå med 2–1 på bortaplan.
– Vi hade marginalerna på vår sida, menar tränaren Tommie Andersson.

Annons

På papperet kanske det såg ut som en lätt match för Själevad. SIK är obesegrat i inledningen av säsongen och Timrå hade inför lördagen fyra raka förluster.

– Men tabellen ljög lite i det här fallet och inför matchen påpekade jag tusen gånger att vi inte fick stirra oss blinda på resultaten, säger Tommie Andersson.

– Timrå har mött några av de bästa lagen i serien och har haft tre av fyra matcher på bortaplan. Dessutom så spelade de jämnt med seriefavoriten Assi borta förra helgen.

Andersson menar att Själevad ändå var klassen bättre än Timrå – under den första, mållösa, halvleken. I andra kopplade däremot hemmalaget ett grepp om tillställningen.

– De öppnade andra halvlek mycket bättre än oss, de var betydligt aggressivare och jobbade hårdare. I den halvleken hade vi det lite jobbigt periodvis, säger Andersson.

Särskilt jobbigt blev det sju minuter in i halvleken, då Veronica Söderström vände bort en SIK-försvarare och krutade in 1–0 till Timrå.

Men – Själevad vände på steken. Detta utan att spela särskilt bra. 1–1 och 2–1 kom något slumpmässigt inom loppet av två minuter.

– Vid första målet var det en spelvändning, bollen hamnade ute på vänsterkanten hos Julia Nytorp som satte ett distansskott i bortre krysset. Hon har ett riktigt bra skott, säger Tommie Andersson.

2–1-målet, som blev matchavgörande, gjorde Moa Eriksson – vars målform håller i sig – på straff, sedan en Timråförsvarare fått bollen på armen i det egna straffområdet.

– Målen kom inte till tack vare att hade något tryck eller skapade mycket, och i stort gör vi ingen bra match. Vi ska vara väldigt tacksamma för att vi vinner. Man kan säga att vi hade marginalerna med oss, säger Andersson.

Sägas ska också att Själevad saknade flertalet spelare, bland annat spjutspetsen Josefin Larsson som drabbats av en bristning i låret. Larsson satt på bänken men hoppade aldrig in.

1–1-skytten Julia Nytorp, som har spelat collegefotboll i USA i vinter, hade knappt hunnit träna med laget innan hon kastades in i hetluften.

– I normala fall hade hon nog inte ens varit med i matchtruppen, men nu hade vi inte så många alternativ, konstaterar Tommie Andersson.

Hur som helst har Själevad tre segrar och ett kryss efter fyra omgångar – och toppar division 1 Norrland.