Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Själevad tappade 3–0 mot Assi

Själevad hade fullständig koll på Assi efter första halvlek.
Josefin Larsson hade gjort tre mål.
Det slutade 4–4 på Skyttis.

Vad hände?

– Det kan man fråga sig. Det är svårt att säga, men när Assi gjorde 3–1 med 30 minuter kvar fick de en kick av det. Öste på och släppte på tyglarna, sa Själevadstränaren Tommie Andersson.

Kalixlaget satte 3–3 efter 86 minuter. Tre minuter senare tog Själevad ledningen genom Moa Eriksson. Assi kvitterade i andra och sista övertidsminuten.

– Innan matchen hade vi varit nöjda med en poäng mot Assi som är favorittippade. Men som matchen utvecklades är vi inte nöjda. Vi hade en bra ledning som vi ska kunna försvara. Men gjorde oss skyldiga till för många individuella misstag.

Själevad slog bort en frispark som Assi tog tillvara på. Vid ett mål uppstod kommunikationsmiss mellan målvakten Liisa Bergström och en försvarare. 4–4 kom efter inspel från kanten där hemmaspelare var för mjuka i kroppen.

– Vi måste bli tuffare. Assi är tyngre som lag och det syntes i andra. Vi har lite orutin i laget också. Mittback som är 17 år och en mittfältare som är 16. Men våra erfarna spelare ska kunna lugna ner bättre.

Själevad bjöd på tre vackra mål i första halvlek. 2–0 i 18:e var grannast. Moa Eriksson var på vänsterkanten och slog en fin stickare till Amanda Berglund. Fjolårets niomålsskytt tog sig förbi backen och spelade snett inåt bakåt till Josefin Larsson som sköt direkt – välplacerat vid målvaktens vänstra stolpe.

Ytterforwarden Amanda Berglund lämnade matchen efter målet.

– Hon fick känningar i låret och vi ville inte chansa. Amanda var duktig fram till dess och är viktig för vårt djupledsspel.

Assis två brasilianskor var duktiga. Mittfältaren Fernanda Da Silva och anfallaren Laura Cristiane Damaso Rosa satte igång Assi i andra.

Var det ni som blev sämre eller Assi så mycket bättre i andra?

– Det var en kombination av det.

Josefin Larssons första halvlek var mycket bra.

– "Vera" jobbade hårt men behöver mer träning, sa Tommie Andersson.

Rutinerade ytterforwarden Veronica Lundholm har haft ett uppehåll då hon blivit mamma.

Själevad är obesegrade efter tre vinster och två oavgjorda.

Division 1 Norrland

Själevad-Assi 4–4 (3–0)

1–0 (3) Josefin Larsson, 2–0 (18) Josefin Larsson, 3–0 (43) Josefin Larsson, 3–1 (59) Laura Cristiane Damaso Rosa, 3–2 (79) Nathalie Johansson, 3–3 (86) Nathalie Johansson, 4–3 (89) Moa Eriksson, 4–4 (90) Maria Lundbäck.

Domare: Hanna Grahn, Umeå.