Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Själevad ger upp seriesegern

Själevad förlorade och är sex poäng efter serieledande Assi. Nu ger man upp seriesegern:
– Assi kommer att vinna, säger Själevads tränare Tommie Andersson.

Själevads uddamålsförlust mot Umedalen i går betyder att laget ligger kvar på tredjeplats, sex poäng bakom serieledande Assi. Själevads tränare Tommie Andersson menar att serien nu är avgjord.

– Assi kommer att vinna serien. De har en uttalad målsättning om att ta steget upp och har satsat med flera proffspelare i truppen, säger Andersson och fortsätter:

– Vi har aldrig brytt oss om någon serieseger. Vi vet att vi kan ligga i toppen, och kommer att fortsätta försöka ge Assi en match. Vi kommer inte att bara lägga oss ner och dö. Men vår målsättning är att utveckla spelarna så mycket som möjligt över flera år. Det var därför jag tog det här jobbet. För att göra något på lång sikt.

I gårdagens match var det ett hemmalag som ville betydligt mer än gästande Själevad. Lagets tränare Tommie Andersson var konfunderad efter matchen.

– Första halvlek är vi inte med alls. Umedalen är rappare, piggare och aggressivare. Det var som natt och dag jämfört med vår senaste match, då vi gör en hel match som är bra, säger Andersson.

Varför blir det så?

– Jag vet inte. Efter förra matchen så pratade vi om varför vi gjort en sådan bra match. Då var den gemensamma nämnaren viljan, inställningen och att vi tagit jobbet.

En annan faktor till Själevads mindre bra prestation var konstgräset som Umedalen spelar på.

– Det är en liten ursäkt. Vi hade inte tränat någonting på konstgräs innan och fick det inte att stämma.

I halvtid gjorde Själevad två byten – som fick önskad effekt.

– Det var en helt annan inställning i andra halvlek. Det blev klart bättre. Men vi skapade ändå inga klara lägen.

Trots uppryckningen kom man aldrig in i matchen på allvar. Matchen var mållös ända till de sista minuterna, då Umedalen kunde sätta matchens enda mål på en kontring.

– Extra surt att vi förlorar på det sättet. Det hade varit orättvist om vi vunnit, vi fick det inte att stämma i dag. Vi får ta revansch mot Notviken i nästa match, säger Andersson.

Matchfakta Division 1 Norrland

Umedalen–Själevad 1–0 (0–0)

U: Amanda Pääjärvi.

Publik: 82.