Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SISU satsar 300 000 kronor på länets föreningar – först till kvarn gäller

Fler vill träna på egna villkor och vill vara med i idrotten längre upp i åldrarna. För att möta förändringarna i invånarnas vanor inleder SISU Idrottsutbildarna satsningen Föreningslyftet, som totalt omfattar drygt 300 000 kronor.

Annons

Föreningslyftet syfar till att höja kvaliteten på idrottsföreningarna i länet. Till att börja med kommer tio föreningar att rekryteras till satsningen, och det är principen först till kvarn som gäller.

Satsningen innehåller bland annat styrelseutbildning, anvisningar för barn- och ungdomsidrott, värdegrund, ledarförsörjning och organisationsutveckling.

– Många föreningar har fullt upp med att klara den dagliga verksamheten och saknar organisation och kraft till utvecklingsarbete och förändring. Vi vill försöka hjälpa föreningarna till utveckling och förändring. Det behövs för att idrotten på ett bra sätt ska kunna möta de förändringar som sker i samhället och leva upp till visionen så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt, säger Andreas Johansson, verksamhetsledare på SISU Idrottsutbildarna Västernorrland i ett pressmeddelande.

Barkgrunden är förändrade tränings- och idrottsvanor hos invånarna. Fler vill träna på tider och platser som passar dem, och i takt med att befolkningen blir äldre och friskare kan och vill fler hålla på med idrott även i äldre åldrar. För att möta det krävs förebyggande arbete i föreningarna, menar SISU.

Föreningar som vill vara med uppmanas att kontakta någon av SISU Idrottsutbildarnas idrottskonsulenter.

■■ För mer sportnyheter från Ångermanland, klicka här – och följ Allehanda Sport på Facebook.

Annons