Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista träffen för flickskolans elever

För 40 år sedan hade Flickskolans kamratklubb sitt första årsmöte, nu läggs föreningen ned.

I samband med det sista mötet inviger Margareta Sjödin en utställning om flickskolan på länsmuseet.

De gamla eleverna på Härnösands flickskola kommer från hela Svergie för att delta när deras kamratförening går i graven. Några har till och med rest från Tyskland, USA och Australien för att träffa klasskamrater från ungdomstiden och dela minnen med varandra.

I 40 år har föreningen för flickskolans föredetta elever i Härnösand varit verksam och i samband med jubileumet träffas de alla som valt att komma, en sista gång.

- När vi startade föreningen 1968 kostade medlemsavgiften 3 kronor, då var vi 505 medlemmar, säger Eva Drose som är ordförande i föreningen.

Många minnen och prylar har samlats under åren och har nu blivit till en utställning som kommer att finnas på länsmuseet till i slutet av juni.

- Vi är fyra stycken som har forskat och jobbat på utställningen i flera månader, säger Eva Dose Andersson.

Flickskolan i Härnösand grundades 1864 och utställningen sträcker sig från den tiden fram till idag.

Under lördagen kommer utställningen att invigas av konstnären och medlemmen Margareta Sjödin som efter många år i USA flyttat hem till Sverige och Stockholm igen.Läs mer i lördagens TÅ.JESSICA IVARSSON
0611-554800