Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista dansen för Sollefteås unga?

Ungdomarna i Sollefteå är oroliga för att diskot på Hullsta Gård ska försvinna. Efter det bråk som ägde rum den 15 december tror man att styrelsen för Hullsta Gård vill lägga ner dansen.

- Hullsta gård är inte ansvariga för att det uppstod bråk, säger Kim Lundin, en av ungdomarna som sitter i Ungdomsdelegationen.

För många av Sollefteås unga är diskot på Hullsta Gård en viktig mötesplats. Vid Ungdomsdelegationens senaste möte diskuterades frågan.

- De vuxna måste förstå hur mycket det betyder för oss. Vi träffar våra vänner och lär känna vänners vänner. Det är månadens -happening- i Sollefteå, säger Kim Lundin.

Ungdomarna oroar sig nu för att diskot ska försvinna efter det slagsmål som uppstod på Hullsta gård i december i fjol.

Kan ni förstå att många tror att diskot, då många samlas, skapar bråk?

- Bråk blir det även om ungdomsdiskot inte finns, säger Queenly Borg, som sitter i Ungdomsdelegationen.

Brottsförebyggande rådet i Sollefteå, Brå, höll ett möte den 7 februari för att diskutera det bråk som uppstod i december. Ungdomsdelegationen var inte nöjd med mötet. De menar att alla som deltog var överens om att det behövs fler föräldrar på stan på kvällarna, men inget konkret bestämdes för att det ska bli verklighet.


Läs mer i torsdagens TÅ
ANNA LÖGDBERGWebbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67