Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista chansen för svensk slopestyle

Annons

Efter missarna i både snowboard och damernas skidor är det nu upp till freeskiingherrarna om det ska bli någon medalj i nya OS-grenen slopestyle.

Vi snackade om det direkt efter att Emma (Dahlström) blev bortputtad från pallen, säger guldhoppet Henrik Harlaut.

Det har varit nära två gånger om för svensk del.

I dag blev först snowboardåkaren Sven Thorgren fyra i lördags. Sen slutade Emma Dahlström femma i skidornas slopestyle.

Båda gångerna satt herrskidåkarna Jesper Tjäder, Oscar Wester och Henrik Harlaut - som tävlar på torsdag - på läktaren och hejade på.

Vi snackade om det efter Emmas åk, att "då är det dags för oss, pojkar". Då får vi ta tag i det och fixa en medalj i slopestyle, säger Harlaut, som inför OS i Sotji av många rankats som ett av Sveriges absolut största medaljhopp.

22-årige Harlaut försvarade för ett par veckor sedan sitt guld i big air i X-games, och vann kvalet i OS-grenen slopestyle överlägset. I finalen fick han dock inte till det, utan slutade fyra.

Nu har han i stället siktet inställt på att ta hem det första slopestyleguldet någonsin i OS.

Det vore grymt fett. Jag känner inte riktigt pressen, för jag har inte kunnat se så himla mycket av det som skrivs eller visas på tv. Men det känns väldigt bra, jag är peppad och redo för att köra nu.

Även Jesper Tjäder och Oscar Wester, som ännu inte hunnit med att nå upp till den stjärnstatus som Harlaut har inom freeskiingvärlden, är tydliga med att de siktar på medalj.

Det är väldigt tuff konkurrens. Egentligen är det väl 15 åkare som alla skulle kunna ta guld, säger Tjäder.

Till dagens pressträff dök de alla tre upp åkandes på skateboards och klädda i den kostym som är en del av den officiella OS-kollektionen.

Det är enda chansen för oss att använda den, säger Jesper Tjäder, som tillsammans med övriga i laget varit i Sotji i över en vecka. Nu har vi nästan varit här för länge utan att tävla. Nu vill man bara köra.

Mer läsning

Annons