Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Singelolycka efter polisjakt

En bil körde vid midnatt på valborgsmässoaftonen av vägen på Riksväg 90 i Fiskja.

Avåkningen skedde ungefär där en 20-årig man omkom i en olycka för drygt en månad sedan - och föregicks av en lång polisjakt.

Det hela började i Härnösand, där föraren av bilen, en 50-årig man, vägrade stanna vid en poliskontroll. Mannen ignorerade polisens tecken och valde i stället att sätta full fart genom stan och vidare norrut på E4.

En polispatrull satte fart efter bilen, och försökte bland annat preja den så att föraren skulle stanna, men utan att lyckas. Vid Högakustenbron tappade man kontakt med den. En Kramforspatrull stötte sedan på bilen sedan den svängt in på Riksväg 90 och polisjakten återupptogs.

- Men efter ett tag valde patrullen att ställa sig på bromsen, vi ville undvika höga hastigheter genom Kramfors. När olyckan skedde vara vi två kilometer därifrån, säger vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Bilen kom i hög hastighet ur kurs och kraschade mot en ledningsstolpe vid sidan av vägen. De två personer som färdats i bilen, en 50-årig man och en 25-årig kvinna, fick föras med ambulans till Sollefteå sjukhus. Där konstaterades att de fått, som det heter, moderata skador.

Skadorna definieras inte närmare av sjukhuspersonalen, men att de är moderata betyder att de lyckligtvis inte är allvarliga.

Föraren misstänks ha varit alkoholpåverkad. Provtagning har gjorts och resultatet av den får utvisa om så var fallet. Mannen är även misstänkt för flertalet trafikförseelser.JON HÄGGQVIST
0660-29 55 53