Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simskola för kvinnor räddas kvar

/
  • Lia Olsson, Emilia Molin och Karolina Johansson är glada över att simskolan kan drivas vidare.

Sollefteås simskola för kvinnor håller sig flytande.
En satsning på livräddning blir bonus när länsstyrelsen nu går in med pengar.
– Det är toppen, säger Lia Olsson, Emilia Molin och Karolina Johansson.

Annons

Simskolan är speciellt nischad mot personer med olika kulturella bakgrunder, kvinnor som av olika skäl inte har möjlighet att bada på offentliga platser.

– Men alla vuxna kvinnor är ändå välkomna, poängterar Lia Olsson.

Lia Olsson, Emilia Molin och Karolina Johansson går sitt andra år på den internationella kris- och konfliktutbildningen i Sollefteå. De sköter simskolan, som sedan några år drivs av Röda Korsets ungdomsförbund i Sollefteå.

I samband med nedläggningen av det kommunala badhuset såg framtiden skakig ut för simskolan. Att hyra in sig på nya Aquarena var förenat med kostnader som egentligen var för stora.

Men Aquarena bjöd på deltagaravgiften och flera sponsorer hörde av sig. Och nu när länsstyrelsen gått in med drygt 12 000 kronor blir det till och med en utbildning i livräddning på Paradisbadet i Örnsköldsvik.

– Pengarna har underlättat extremt mycket. Och behovet finns definitivt; i fjol hade vi 53 inskrivna, säger Emilia Molin.

Varannan vecka tränar grupper på djupt respektive grunt vatten.

– Vi skulle helst ha båda grupperna varje vecka, men resurserna räcker inte. Men vi är glada över att vi nu klarar oss ända till maj.

Annons