Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Siktar på comeback till jul"

Samuel Påhlssons rehabilitering går bättre än förväntat. En rimlig comeback kan ske hemma mot AIK den 26 december.

Annons

Se tv-intervjun med Samuel Påhlsson här.

Samuel Påhlsson har kämpat med rehabiliteringen av sin hälseneskada sedan i slutet av augusti. Nu kan han ta sig fram nästan obehindrat. Och det är vid den tidpunkten det gäller att vidta försiktighet.
- Det gäller för "Samme" att vara försiktig. Det är precis efter två månader det börjar kännas bra och då finns risken att man går på för hårt och sliter av hälsenan igen, säger Magnus Håkansson som är sjukgymnast i Modo Hockey.

Samuel Påhlsson arbetar hårt med sin rehabilitering, och kunde under onsdagen för första gången sätta hårdare belastning på hälsenan. Så klart under kontrollerade former. Påhlsson har kontinuerlig kontakt med sjukgymnasten Håkansson och fystränaren Joakim Bäckström.

Den 20 augusti slet Påhlsson hälsenan under en träning i det gym han i dag sköter sin rehabilitering. Han har kommit ungefär halvvägs till comeback, enligt den uppsatta planen.
Den 26 december är en rimlig prognos för en comeback.
- Det har varit tufft att stå vid sidan av isen. I början när det gick tungt ville man var med och hjälpa till, och nu vill man vara med för att det är roligt att vinna, säger Påhlsson med ett leende på läpparna.

Annons