Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHM och Laleh favoriter på P3 Guld

Annons

Med tre nomineringar vardera är housegiganterna Swedish House Mafia och "Så mycket bättre"-stjärnan Laleh storfavoriter bland årets artister att ta hem P3:s guldplaketter.

Bland nykomlingarna utmärker sig Alina Devecerski, som dessutom är nominerad till årets artist, och duon Icona Pop som också har chans att kamma hem årets låt med megahiten "I love it". En annan artist på uppgång som lyckats knipa en nominering inom årets hiphop/soul är doldisen Lilla Namo, trots att hon bara släppt en singel i skrivande stund.

Det känns sjukt på riktigt, jag är bara fett glad att bli nominerad. Jag har faktiskt spelat in mycket, men inget som någon har hört. Fast jag är inte redo att göra en skiva än, det får bli en EP först, säger Lilla Namo till TT Spektra.

Tre nomineringar var

De stora favoriterna är Swedish House Mafia och Laleh som gör upp om prestigepriset Guldmicken tillsammans med First Aid Kit, Maskinen och Timbuktu & Damn. Housemaffian kan också vinna årets grupp och årets dans, medan Laleh har nominerats till årets artist och årets låt med "Some die young". "Euphoria", "Dansa pausa" och "Hungry hearts" slåss också om den titeln.

Vinnarna presenteras på P3 Guld-galan på Scandinavium i Göteborg den 19 januari. Programledare är Soran Ismail och Martina Thun.

Mer läsning

Annons