Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi ska spela en fartfylld hockey"

/
  • Modos assisterande tränare Jan-Axel Alavaara är inte helt nöjd med den poängskörd de spelat ihop efter 33 omgångar. Det fuskades under en period med detaljer vilket gjorde att de tappade flera matcher, anser han. Foto: Jennie Sundberg/arkiv
  • Målvaktsspelet med Linus Ullmark och Anton Forsberg har varit stabilt.
  • Backspelet med bland annat Nichlas Torp har i stort sett fungerat bra.

47 poäng efter 33 omgångar och en placering precis under strecket för de 6 lag som är garanterade en plats i SM-slutspelet med början i mars.

– Hade någon sagt det här innan vi startade tror jag de flesta varit nöjda med tanke på att det var väldigt mycket nytt med ledarstab, spelare och spelsystem. Men som det sett ut under hösten kan jag ändå känna mig lite missnöjd trots allt.

Annons

Det är Modo Hockeys assisterande tränare Jan-Axel Alavaara som ger sin bild efter att drygt halva SHL har spelats och att vi nu efter helgens omgång gick in i ett kortare juluppehåll.

– Segern mot Leksand i senaste omgången var otroligt viktig för oss. Det hade varit tungt för oss att gå in i ett uppehåll med vad jag tror det blivit sju förluster i följd. Jag kände av direkt att det blev en helt annan stämning i gruppen, fler leenden och skratt i omklädningsrummet.

Men vi tar det från början.

Modo öppnade inte helt oväntat serien ganska svajigt, riktigt bra direkt från början för att sedan hamna i en liten svacka fram till 10:e omgången.

Fast därefter hände det saker. Modo växlade upp på vinnarspåret och fram till omgång 22 i början av november var de hastigt och lustigt seriens formstarkaste lag som gav oss många sköna hockeystunder.

– Vi hade en riktigt bra period där. Spelade med hög fart och energi, och med segrarna växte förstås också självförtroendet.

Men om Modo hade en hög högsta nivå innan landskampsuppehållet i mitten av november så fick vi en helt annan bild av laget efter det veckolånga uppehållet.

– Vi började tulla på grejerna. Fuska med de där små detaljerna som är så viktiga för oss och det behövs inte mycket för att det ska bli fel av alltihopa. Jag ska inte säga att vi hade en blytung period, men poängmässigt blev det inte alls vad vi hade tänkt oss.

Smög det sig in lite panik i laget under den här tunga perioden?

– Nej, utan vi pratade hela tiden om att vi måste tro på det vi gör och som jag sa inledningsvis var det otroligt viktigt för hela gruppen med en seger i senaste matchen mot Leksand.

Målvakterna framhåller Jan-Axel Alavaara som den lagdel som fungerat allra bäst under hösten:

– I det stora hela har de varit väldigt stabila och det är förstås kul med tanke på att vi tog beslutet innan säsongen att satsa på just de här killarna.

Backsidan har också varit till belåtenhet medan det funnits brister i det offensiva spelet, alltså bland forwards.

– Våra hårt jobbande forwards har gjort det bra. Däremot har väl några av våra spelare som vi förväntat oss ska producera inte riktigt levt upp till förväntningarna.

26:e december börjar SHL igen med match mot Brynäs för er del. Vad kan vi förvänta oss av Modo efter juluppehållet?

– Vi ska vara intensiva och spela en fartfylld hockey. Inte tveka någonstans och fuska med detaljerna. Gör vi det blir det bra.

Mer läsning

Annons