Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi får se vad Salle hittar på"

/
  • Tommy Wargh befinner sig just nu hemma i Örnsköldsvik. Den förre Modobacken är för närvarande klubblös men är i full gång med träningen efter vårens axeloperation.

I maj opererade Tommy Wargh sin vänstra axel för andra gången på ett halvår.
Nu gör han sig redo för en ny säsong – men någon klubbadress har han ännu inte.

Annons

Axelbekymren har dessvärre varit en följetong för Tommy Wargh under hans ishockeykarriär. På grund av ett medfött problem, som innebär att skålarna där ledkulan ligger varit för grunda, har varken den högra eller vänstra axeln klarat sig undan skalpellen.

Men förhoppningen från Modoproduktens sida är att den sista operationen nu är gjord.

För drygt fem år sedan gjorde han ett större ingrepp i den högra axeln och sedan dess har den fungerat normalt.

I mitten på maj i år gjorde han samma ingrepp i sin vänstra axel, en axel som han för övrigt opererade i Ryssland så sent som i vintras.

– Efter säsongen tog jag kontakt med en axelspecialist i Umeå, och även med Torgil (Boström, ortoped i Ö-vik) som var med när jag opererade den högra axeln för sista gången. Vi kom fram till att jag skulle göra det här ingreppet, berättar Wargh.

– Det kändes bra att göra operationen här i Sverige, med de läkare som känner min axel. Jag hoppas att det var sista gången och att jag nu slipper tänka på det något mer.

Operationen innebar att han inte fick anstränga axeln – genom att exempelvis lyfta saker – under tre månaders tid. Under sommaren har han därför i stort sett bara kunnat springa och cykla.

– Det är först nu de senaste veckorna som jag har kommit i gång på riktigt. Jag drillas av Andreas Domeij och det fungerar jättebra. Vi ska köra ett par veckor till och nu tränar jag för att komma i form, säger Wargh.

När han väl är i form (och det räknar han med att vara om några veckor) ska Wargh hitta en ny klubbadress. Den gångna säsongen representerade han Rubin Tyumen i den ryska andraligan, men klart är att Andreas Salomonsson – som Wargh har anlitat som agent under sommaren – inte behöver jaga kontrakt i det väldiga landet i öst.

– Jag har inga särskilda önskemål mer än att jag inte vill tillbaka till Ryssland, åtminstone inte just nu. Jag vill spela någonstans närmare Europa. Vi får se vad "Salle" hittar på, säger Tommy Wargh.

Mer läsning

Annons