Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann komfortabelt mot Leksand

Modo J20 är tillbaka på vinnarspåret. Lagets andra trepoängare efter jul kom under söndagen när Leksand besegrades med 6–3.
– Det känns skönt och vi vinner fullt rättvist, säger Henrik Gradin.

Annons

Lördagens seger mot Brynäs var Modos första trepoängare i J20 SuperElit Top 10. Under söndagen var det dags för svårspelande Leksand som Modo haft flera jämna möten med tidigare denna säsong.

Men söndagens match blev inte som de föregående matcherna mot Leksand. Modo kunde relativt komfortabelt ta sin andra trepoängare efter jul trots att hemmalaget släppte 4–0 till 4–2 och lät Leksand komma in i matchen i början av den tredje perioden.

– Vi var fullständigt överlägsna de första trettio minuterna då vi bara körde över dem. I första perioden skapar de inte en enda målchans och vi hade kunnat gjort mer än två mål. I tredje slutar vi spela och bjuder in dem i matchen. Leder man med 4–0 efter två perioder ska det inte behöva bli nervöst, berättar Henrik Gradin, huvudtränare i Modo.

En spelare som återigen var på spelhumör var Manuel Ågren, som gjorde tre mål mot Brynäs. Mot Leksand kom fyra poäng från 19-åringens klubba, ett mål och tre assist. Henrik Gradin valde efter matchen att hylla Ågren och Oskar Söderberg.

– Jag tycker Manuels spel efter nyår har höjts med flera klasser. Han gör det mesta rätt ute på banan just nu. Han och Oskar Söderberg är våra klart två hetaste spelare för tillfället.

Efter segrarna mot Brynäs och Leksand klättrar Modo upp på en sjätteplats i J20 SuperElit Top 10-tabellen.

Mer läsning

Annons