Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppehåll – då väntar fysmenyn

Över två veckors uppehåll ger tid till träning. Det tänker Modos fystränare Joakim Bäckström utnyttja – med en fysmeny.
– Vi får se hur det tas emot, säger han.

Annons

I och med matchen mot Brynäs går Modospelarna på ett mer än två veckor långt uppehåll. Nästa match spelas borta mot Växjö den 25:e februari.

– Kroppen hade klarat sex matcher till, men det är skönt att vila skallen, säger Modobacken Oscar Hedman som missat två matcher den här säsongen.

Hur känns kroppen?

– Den känns bra. Det har inte varit så intensivt i år. Det har varit ganska mycket uppehåll. Det blir kul att bryta av med fysträning och Jocke (Bäckström) är bra på att variera träningen.

För Modo väntar både vila och träning under uppehållet.

– Vi kommer att köra hårdare några dagar i början av veckan. Sedan blir vi ledig några dagar där de får med sig ett program. Det som kommer att vara i fokus är att hålla intensiteten uppe med fart och explosivitet, säger Joakim Bäckström och fortsätter:

– Jag ser väldigt positivt på att vi får möjlighet att kolla över lite längre tid och se vilka spelare som behöver rehabilitera och vilka som behöver träna hårdare.

Uppehållet kommer också att bli ett avbrott i vardagslunken. Något som Bäckström tänker utnyttja – i form av en fysmeny.

– Vi ska försöka hitta på något annorlunda som gör att det blir lite stimulerande. Ibland brukar vi göra en fysmeny. Där de får göra vad de känner för just den dagen och vi ger dem alternativ. Vi får se hur det tas emot, om det upplevs som positivt.

Mer läsning

Annons