Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungt Modo dominerade

/

Ett ungt Modo var klasserna bättre i SCA-cupens andra omgång. Unge Dmytro Timashov stod för hela tre assist i segermatchen.

Annons

John Westin gjorde 1-0 till Sundsvall i den 13 matchminuten i första perioden, framspelad av Joakim Matsson. Båda spelarna har förflutet i Modo Hockey. Glädjen blev dock kortvarig för medelpadingarna.

Sean Sullivan kvitterade på pass från Christopher Bengtsson och Dmytro Timashov innan T.J Hensick satte 1-2 i  ett snyggt anfall framspelad av Adrian Kempe och återigen Timashov. Därefter var det dags igen. Manuel Ågren gjorde 1-3, framspelad av Victor Öhman och Jeff Tambellini.

Tidigt i den andra perioden tryckte T.J Hensick in sitt andra mål för kvällen, och även den här gången bokfördes Dmitri Timashov för en assist, sitt tredje för kvällen. Även Sean Sullivan fick ett assist på målet. Peter Öberg lämnade matchen under den andra perioden, av okänd anledning. I den andra perioden reducerade John Westin, som gjorde sitt andra mål för kvällen. Återigen stod Modo för en snabb replik. Jeff Tambellini gjorde 2-5 bara sekunder efter Westins reducering. Tambellini kastade in en puck från blå, som letade sig in i målet.

Christopher Bengtsson satte 2-6 till Modo i power play. Viktor Lööv och Jeff Tambellini assisterade till det fina power play-målet. Sundsvall snyggade till siffrorna i slutet av den tredje perioden, där Christoffer Persson stod för målet när Modo hade en avvaktande utvisning.

Matchen slutade med seger för Modo, 3-6.

Matchfakta:
1-0 Joakim Matsson (John Westin), 1-1 Sean Sullivan (Christopher Bengtsson, Dmytro Timashov), 1-2 T.J Hensick (Adrian Kempe, Dmitry Timashov), 1-3 Manuel Ågren (Victor Öhman, Jeff Tambellini), 1-4 TJ Hensick (Sean Sullivan, Dmytro, Timashov), 2-4 John Westin (Viktor Hertzberg, Joakim Matsson), 2-5 Jeff Tambellini, 2-6 Christopher Bengtsson (Viktor Lööv, Jeff Tambellini), 3-6 Christoffer Persson (Klaes Leidermark)
Skott: 20-41
Utvisningar: S: 11x2, M:2x2

Målvakt
William Silwerfeldt Öhman (Anton Forsberg)

Första femman:
David Gunnarsson - Christopher Bengtsson - Gustav Possler
Fabian Norberg - Robert Hägg

Andra femman:
Adrian Kempe - TJ Hensick - Dmytro Timashov
Albin Carlsson - Viktor Lööv

Tredje femman:
Victor Olofsson - Kristan Forbserg - Jeff Tambellini
Josef Ingman - Sean Sullivan

Fjärde femman:
Manuel Ågren - Victor Öhman - Peter Öberg
Nicklas Nordenberg

Inför matchen
Modo vann onsdagens cuppremiär mot Timrå med 4–1 och efter matchen sade Anders Forsberg att kan skulle göra ett par förändringar i laget. Det blev rätt många.

Han har plockat in åtta nya juniorer som inte var med mot Timrå och han har valt att vila lika många spelare. Richie Regehr, Oscar Hedman, Joonas Lehtivuori, Simon Önerud, Per-Åge Skröder, Samuel Påhlsson, Dave Spina och Mattias Ritola får ledigt från fredagsmatchen.

– Det är kul att låta juniorerna få möjligheten att visa upp sig – att de får chansen att visa att de ska vara med i vinter. Det jag vill se imorgon är att vi klarar av att spela vårt spel. Att vi gör de saker vi pratat om och tränat på, säger tränaren Anders Forsberg i ett pressmeddelande.

Timrå bjöd på bra motstånd mot Modo och var nära en kvittering i den tredje perioden, och medelpadingarna blev bjudna på många fina lägen. Bland annat fick Emil Berglund ett friläge till skänks när han reducerade.

Ändå var Anders Forsberg ganska nöjd med Modoiternas insats.

– Vi tappar lite för mycket puck i det skedet. Men det handlar i mångt och mycket om att vi ännu inte riktigt är van vid farten och tempot i vårt spel.

Mer läsning

Annons