Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots avstängningen – Modossupporterklubb tillåter bengaler

/
  • När Lumberjacks åker på bortaresor, är det helt okej med bengaler i bussen.

Det är helt okej för Modos supporterklubb Lumberjacks att ta med pyroteknik på bortaresor.

Annons

Pyroteknik, smällare och bengaliska eldar, i hockeyarenorna leder till spelavbrott och att matcher riskerar att avbrytas. Det är dessutom allmänfarligt och förbjudet.

Förutom direkta personskador kan pjäserna utsöndra giftig rök och utgöra en fara för människors liv och hälsa.

SHL-klubbarna och polisen arbetar intensivt med kroppsvisitationer och förebyggande arbete, för att beivra ofoget med supportrar som tar med sig bengaler till ishockeymatcherna.

Nyligen fick en 23-åring Modosupporter tillträdesförbud till SHL-matcher efter att ha tänkt en bengal i Skellefteå Kraft-arena i november.

– Det är synd om killen och han ångrar sig i dag. Jag hoppas verkligen inte att han hängs ut. Han har haft det tillräckligt tufft, säger Jimmy Svensson, ordförande för supporterklubben.

23-åringen själv säger att det var ett misstag att ta med bengalen in i arenan.

– När vi åker på supporterresor så brukar vi tända bengaler när bussen stannar, utomhus på parkeringsplatser och liknande. Jag hade helt enkelt glömt bengalen i fickan, säger 23-åringen.

För det är nämligen så att det är helt okej att ta med sig bengaler och annan pyroteknik på hockeyresorna som supportergrupperna arrangerar.

Trots detta säger sig Modos supporterklubb Lumberjacks ha nolltolerans mot bengaliska eldar.

– Som medlem av Lumberjacks får man inte elda inne i arenorna. Men vi kan inte säga något om vad folk gör på bussresorna vi arrangerar, säger Jimmy Svensson.

Enligt ordförande Svensson är det däremot helt okej att ta med sig pyroteknik på bussresorna. Att leka med bengaler tycker han är helt okej så länge det sker utanför själva arenorna.

Ett bengalförbud på Lumberjacks supporterresor tycker han inte vore rimligt.

– Absolut inte, vad gör det om någon tänder en bengal på en åker? Vi är ju dessutom inga poliser och kan kontrollera alla som åker med i bussen, säger Jimmy Svensson.

Om man nu får ta med sig bengaler på bussresorna är det i så fall konstigt eller överraskande att de tänds inne i arenorna?

– Vad ska vi göra åt den saken? Vi kan väl inte bara säga till folk att de inte får åka med om de har bengaler, säger Jimmy Svensson.

Handlar det inte om värdegrund: att man som supporter vet att man inte får ta med sig bengaler om man åker med Lumberjacks?

– Så kan man ju inte resonera. Som jag sa tidigare så är vi är inga poliser, säger Jimmy Svensson.

Mer läsning

Annons