Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tambellini: Straffar är en av mina styrkor"

/
  • Så här glad blev Linus Ullmark när det stod klart att Modo tagit två poäng mot Växjö.
  • Jeff Tambellini efter sitt första mål i matchen.
  • Linus Ullmark tackar tillresta Modosupportrar i Vida Arena efter segern mot Växjö.
  • Per-Åge Skröder hamnade i handgemäng med Sebastian Erixon i slutet av tredje perioden. Båda två fick matchstraff - dock väntar inga avstängningar.
  • Så här glad blev Linus Ullmark när det stod klart att Modo tagit två poäng mot Växjö.

Jeff Tambellini levererade när Modo Hockey fick med sig två poäng från Växjö.

29-åringen gjorde ett spelmål och avgjorde sedan straffläggningen.

- Bra lag hittar sätt att vinna. Snyggt eller inte. Det bryr vi oss inte om, säger han.

Annons

Förväntningarna var höga när trean Växjö Lakers gästades av fyran Modo Hockey.
Men istället för en toppmatch bjöds publiken på en torftig tillställning. Bägge lagen slarvade rejält i passningsspelet och hade mycket svårt att skapa ordentliga målchanser.
- Det var två bra lag som tog ut varandra. Det är en bra match för oss tränare, men vi ser det på ett konstigt sätt ibland. Jag förstår om publiken inte var så nöjd, säger tränare Anders Forsberg.
Matchen började dock lovande. Innan två minuter spelats hade Växjö bränt två jättechanser - och Modo tagit ledningen med 1-0.
Målskytt: Jeff Tambellini som vispade in en målvaktsretur.
Det var kanadensarens åttonde fullträff den här säsongen, vilket är bäst i laget. Med 242 NHL-matcher och ett schweiziskt mästerskap förra säsongen är 29-åringen en av de spelare som ska bära Modo i år.
- En riktigt bra pass från T.J Hensick till Ritola som sköt. Det gäller att slänga in puckar mot mål. Man vet aldrig vad som händer och jag stod rätt inne i målområdet.
Efter Modos ledningsmål sjönk spelkvaliteten som en sten. Dessutom blev matchen sönderryckt av massvis med utvisningar från domarparet Mikael Nord och hans tyske kollega Stephan Bauer.
Modo som är sämst i hela SHL i powerplay lyckades heller inte förvalta något av de fem numerära överlägen man bjöds på.
- Det var lite lägre nivå än vad vi var vana vid tidigare och båda lagen var lite frågande till en början. Vi fick korrigera upp det lite, kommenterar Anders Forsberg domarinsatsen.
Han tycker också att powerplay var bättre än tidigare, trots att man blev mållösa i den spelformen.
- Idag spelade vi bra, men vi måste nypa dit dem när vi får lägen. Där har vi ett stort sparkapital. Vi vinner hockeymatcher även om inte det funkar. När det väl börjar fungera kommer vi att bli ännu farligare.
I den tredje perioden tryckte hemmalaget på för en kvittering. Den kom också till slut.
17.08 in i perioden pangade backen Noah Welch in ett slagskott från blålinjen - och tog matchen till förlängning.
Mattias Ritola hade den bästa chansen i förlängningen när han träffade stolpen, men matchen fick avgöras genom straffläggning.
Där blev Jeff Tambellini hjälte. Han satte sin första straff och efter tre straffar var hade laget gjort ett mål var. När den fjärde rundan inleddes skrinnade Tambellini fram igen och var lika säker på nytt.
I och med att Växjös Ryan Lasch brände sin straff var segern bärgad och Jeff Tambellini står nu på nio gjorda mål.
- Genom hela min karriär har straffar varit en av mina styrkor. Jag är väldigt glad att det ger utdelning nu. Vi får med oss två poäng mot ett topplag borta och gör det vi ska. När vi är i fientliga byggnader så gäller det att bromsa ner deras momentum. Det lyckas vi med perfekt idag.
I övrigt kan noteras att Per-Åge Skröder fick matchstraff efter ett slagsmål med Sebastian Erixon i slutet av den tredje perioden.

Mer läsning

Annons