Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk hockey kan förändras

/
  • Hur ska ligan som Modo och Färjestad spelar i se ut i framtiden? Det är frågan. SHL har idéer.

SHL vill göra om ligasystemet i svensk ishockey – redan till nästa säsong. Det avslöjade Expressen på torsdagen.

Annons

Expressen har tagit del av dokument som visar att hockeyligan för diskussioner med ishockeyförbundet om att skrota kvalserien, låta de allsvenska klubbar med störst lönsamhet få gratisplatser till SHL och betala ut en fallskärm till lag som åker ur den högsta serien.

– Det finns delar av det där som vi har diskuterat med Svenska Ishockeyförbundet, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till Expressen.

SHL har tagit fram en lång lista med förslag som de presenterat för förbundet och parterna ska ha ytterligare möten.

SHL har berättat om planerna för vissa hockeydistrikt. Som ett svar på det har förbundsordföranden Christer Englund skrivit ett brev till alla distrikten, som Expressen tagit del av, i vilket han bland annat skriver att förbundsstyrelsen är enigt i att den inte vill att SHL ska kunna erbjuda klubbar spel i högsta ligan utan sportsliga grunder.

"Styrelsen är fullständigt överens om att den modell som har skapat vår position på ishockeyns världskarta även framgent är den modell som ska gälla. Alltså skall sportsliga meriter stå framför kommersiella grunder för en rättighet om tillhörighet", skriver Englund.

Vad tycker du om SHL:s planer? Skriv en kommentar!

Mer läsning

Annons