Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå vann över Modo

/

Sollefteå blev distriktsmästare i ishockey efter att ha besegrat Modo med 8-6 i torsdagens final inför storpublik i Niphallen.
– Det här är stort för killarna, säger tränaren Dick Mohlin.

Annons

Det var egentligen bara i den första perioden som det märktes att det var ett elitserielag som mötte ett gäng från division 1. Då vann Modo skotten med 25–6.

Skottstatistiken totalt i de två avslutande perioderna blev 23–18 till Sollefteå...

– Det blev mer att göra än vad jag hade förväntat mig, säger Modomålvakten Anton Forsberg, som fick stå för flertalet riktigt svettiga räddningar i matchen då utespelarna gick bort sig.

– Det blev väldigt många farliga lägen för Sollefteå. För mig är det ju roligare när det blir så här, än när jag får kanske fem skott på mig per period. Och en sån här match är jättenyttig för mig eftersom jag inte får spela så mycket i elitserien. Jag måste ta varje chans jag får.

I hemmalägret var det naturligtvis mycket positiva tongångar efter segern mot elitserielaget.

– Det här är stort för killarna och för hela klubben och det är klart att man känner stolthet över att besegra Modo i en DM-final, säger tränaren Dick Mohlin efter matchen.

Hela 1513 åskådare var på plats i Niphallen - fullsatt och nytt publikrekord - och evenemanget ger ett skönt ekonomiskt tillskott till Sollefteå Hockey.

– Jag skulle uppskatta att vi gjorde en vinst på närmare 200 000 kronor . Ungefär lika mycket som vad hela vår ungdomsverksamhet kostar under en säsong, säger ordföranden Niklas Eriksson.

Läs mer i fredagens Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda.

Annons