Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småskadad Nordin hoppas på OS

/
  • Emma Nordin är en av spelarna i Modo som är högaktuella för spel i OS. Nordin var även med i Vancouver-OS för fyra år sedan.

Nästa tisdag tas damkronornas trupp till OS i Sotji ut.
Då hoppas Emma Nordin vara ett av namnen som räknas upp.
– Förhoppningsvis blir några Modospelare uttagna, säger Nordin.

Annons

Damkronorna deltog i Women's Nations Cup i Tyskland och Österrike veckoslutet och måndagen. Det svenska laget vann båda matcherna i gruppspelet och säkrade därmed en plats i finalen mot Finland.

Väl i finalen gick det – så där. 0–4 slutade matchen.

– Bitvis var det bra, men Finland var helt enkelt bättre än oss, säger Modoforwarden Emma Nordin.

Nordin missade gruppspelsmatcherna på grund av en skada på nedre delen av kroppen. Damkronorna samlades i Norrtälje redan den 28 december och skadan ådrog hon sig en bit in på lägret.

I finalen mot Finland kunde hon dock delta – och hon hoppas kunna spela veckans matcher mot Sundsvall (borta på fredag) och Leksand (borta på söndag).

– Jag ska fortsätta med rehab här hemma. Vi tränar i morgon (läs: onsdag) och sedan får jag känna efter, men jag hoppas kunna spela, säger Nordin, som alltså fick se större delen av landslagsturneringen från sidan.

– Vi tränade rätt så tufft innan vi åkte dit och på grund av det blev det kanske inga topprestationer. Men jag tycker att det syns att vi har tagit steg framåt. Framför allt har det blivit bättre tekniskt.

Fem Modospelare deltog i den senaste landslagsturneringen och samtliga är högaktuella för damkronornas trupp till Sotji-OS. Truppen offentliggörs nästa tisdag.

– Vi har inte fått något besked än men förhoppningsvis blir några Modospelare uttagna.

Däribland du själv?

– (skratt) Ja, jag får hålla tummarna.

Mer läsning

Annons