Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Självklart blir man orolig"

/
  • Det blir inget spel i KHL med Dinamo Minsk för Niklas Sundström. På läkarkontrollen i Minsk upptäckte de en cysta på vänster njure och i morgon åker han hem till Sverige igen. Foto: Jennie Sundberg/arkiv

Niklas Sundströms hockeyäventyr i vitryska Dinamo Minsk slutade innan det ens hade hunnit börja.

På första läkarkontrollen upptäcktes en cysta på vänster njure och efter ytterligare besök hos flera specialister i Minsk har de konstaterat att det rör sig om en vätskefylld cysta.

Annons

Niklas Sundström berättar exklusivt för allehanda.se om beskedet på hälsokontrollen i Minsk.

– Det är tydligen normalt och ska inte vara någon fara. Men självklart blir man ändå orolig och speciellt när min mamma gick bort i cancer som startade i just njuren, säger Niklas Sundström till allehanda.se.

Niklas Sundström åker i morgon hem till Sverige genast och här kommer han att genomgå fler kontroller:

– Jag vill dubbelkolla det med läkare hemma i Sverige. Jag vill veta allt vad det innebär för det är ju inte helt lätt att förstå det ryska språket, fortsätter Niklas.

Modos förre kapten lämnade Örnsköldsvik och Sverige i tisdags och åkte till Minsk för ett try-out kontrakt som låg och väntade på honom. Som alltid innan klubbar skriver kontrakt med spelare genomgår de en läkarundersökning och det var alltså där som de gjorde den här upptäckten.

– Efteråt beslutade vi att skiljas åt, jag och klubben, och vi gjorde det i bästa samförstånd. Jag kan också berätta att de hade en mycket bra organisation och att Minsk är en fantastiskt fin stad.

Det här är förstås mycket tråkigt för Niklas Sundström som efter att han återvände hem från Montreal i NHL gjorde sju fantastiska säsonger med Modo Hockey med SM-guldet 2007 som pricken över i:et.

Efter förra säsongen som tog slut i kvartsfinalspelet mot Färjestad deklarerade han tidigt att han skulle sluta i Modo Hockey. Men däremot var han öppen för en fortsättning i utlandet.

För en kort tid sedan blev det också klart att han skulle visa upp sig och bland annat spela några träningsmatcher med KHL-klubben Dinamo Minsk i Vitryssland. Det skulle ske genom ett så kallat try-out kontrakt som sedan skulle leda fram till ett kontrakt över hela säsongen om parterna var nöjda med varandra.

Men de kom aldrig så långt på grund av den här mycket tråkiga upptäckten och nu vill Niklas få mera upplysningar om läget innan han fattar nya beslut om framtiden.

– Nu kan jag inte säga så mycket mera utan framtiden får utvisa vad som händer. Men som sagt, de säger att det inte ska vara någon fara, avrundar Niklas Sundström.

Mer läsning

Annons