Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seriesegrarna segrade igen

/

Med minuter kvar hemma mot Munksund/Skuthamn såg Modo ut att gå mot sin andra nollpoängare för säsongen.
Lite senare var hemmasegern ett faktum.

Annons

Den 19 oktober förlorade Modo med 2–5 borta mot Leksand och fick säsongens första plump i protokollet.

18 omgångar har spelat sedan dess – och Modo har plockat poäng i alla.

Hemma mot Munksund/Skuthamn på onsdagen såg det oroväckande ut en lång bit in i tredje perioden, men Ö-vikslaget trollade fram ännu en seger.

Olivia Carlsson jobbade först fram pucken till Erika Grahm som skickade in 2–2 med en minut och 16 sekunder kvar.

Sedan stänkte Johanna Olofsson in segerpucken i förlängningen, fint framspelad av Isabell Palm.

– Det är en jäkla styrka att få in kvitteringen i dag igen, säger tränaren Mikael Nilsson. Vi har gjort det flera gånger på slutet och avgjort matcher. Det är en bra trend att ha med sig när man kliver in i ett slutspel. Vi hade samma förmåga för två år sedan.

Och för två år sedan blev det som bekant SM-guld...

Matchen i övrigt var ingen höjdare från Modo. Laget var förvisso piggt i första perioden, men känslan var att hemmaspelarna inte var riktigt på tå under resten av matchen.

– Vi har varit i gång sedan förra onsdagen och det här är tredje matchen. Det är lite sega huvuden och inte det riktiga hugget – även om vi kanske borde ha gått i från till 3–0 eller 4–0 i första. Efter det var vi lite sömniga och gjorde det svårt, säger Mikael Nilsson.

Modotränaren vill annars höja ett varningens finger för Munksund/Skuthamn inför det stundande slutspelet.

– De har en förstafemma som är grymt bra. Sedan har Fredrik (Glader, huvudtränaren) fått i gång hela laget att jobba och de är betydligt bättre tränade nu än tidigare. De är jäkligt vassa.

Modocentern Tina Enström tvingades kliva av efter en smäll i andra perioden, men Mikael Nilsson tror och hoppas att frånvaron blir kort.

– Hon åkte på en smäll mot axeln och huvudet. Jag hoppas att hon kan vara med till helgen. Hon hade lite ont i axeln sedan tidigare också, säger Nilsson.

I helgen möter Modo både AIK och Brynäs på bortaplan i de två sista matcherna innan OS-uppehållet – vilket också är de två sista matcherna i serien.

Mer läsning

Annons