Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salmela stoppad från spel

/

Modos nyförvärv Anssi Salmela saknades, i dubbel bemärkelse, på isen i Jönköping. Hans transfer är inte klar. "IIHF hade gjort ett misstag".

Annons

Finländska backförvärvet Anssi Salmela var inte med när Modo mötte HV71 i tisdags kväll, trots att han spelat i lördagens match mot Färjestad.

- Donbass Donetsk har inte skrivit på transfern till det ukrainska förbundet. SIF jobbar för att få klartecken. Utanför vår kontroll tyvärr...IIHF hade gjort ett misstag, berättar Modos general manager Markus Näslund för allehanda.se

Att Salmela spelade redan i lördags kommer inte att få några konsekvenser. Då troddes allt vara klar eftersom hans övergång godkänts av det ryska förbundet - men eftersom han spelat i ett ukrainskt lag och inte ryskt är det ukrainska förbundet som måste godkänna transfern.

Donbass Donetsk har ytterligare sju dagar på sig att förklara varför övergången ska stoppas.

Mikael Lundström, tävlingschef på svenska ishockeyförbundet berättar att de fortfarande under onsdagen inte fått något svar från Donbass Donetsk.
- Ingenting nytt har framkommit. Vi väntar fortfarande på att Donbass Donetsk ska komma med en förklaring, säger Lundström och fortsätter:

- Jag utgår från att de ger oss ett svar senare i dag. Det borde ligga i klubbens intresse att bidra till en sund dialog.

I värsta fall kan Salmela först bli spelklar för Modo om sju dagar, men nu ligger pucken hos det ukrainska hockeyförbundet.
- Så snabbt Ukraina sagt ja så blir han spelklar, säger Mikael Lundström.

Mer läsning

Annons