Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salmela räddade Modo

/

Modo tog två blytunga poäng när man bortabesegrade skrällaget Örebro och stor poängräddare blev Anssi Salmela.

Annons

Livebloggen i repris

När Joonas Lehtivuori blev skadad i premiären och prognosen talade om att han skulle missa minst 15 matcher agerade Modos general manager Markus Näslund och skrev ett treveckors kontrakt med finske världsmästarbacken Anssi Salmela.
Nu har han spelat tre matcher med Modo och han har verkligen satt avtryck. Mot Brynäs i torsdags var han matchens bäste spelare och i viktiga mötet med Örebro bombade han in två puckar.


– Ja, det är en klasspelare, säger tränaren Anders Forsberg som naturligtvis var belåten över att Modo fick med sig två poäng hem till Ö-vik.
– Det börjar se bra ut, men man vet aldrig. Det kan svänga fort beroende på skador och annat, säger Forsberg till C Sport.
Det fanns många spelare som ville ha huvudrollen i den här matchen. Modojunioren Gustav Possler gjorde 1–0 i den första perioden vilket innebär att han gjort mål sju SHL-matcher i rad!
Sedan riktades allt ljus på 38-årige Conny Strömberg som kvitterade till 1–1 (hans första mål i högsta serien på 14 år, det senaste var i Modotröjan) och sedan låg han bakom Örebros ledningsmål.
Sedan var det dags för Anssi Salmela som först pangade in 2–2 i slutet på den andra perioden och sedan i förlängningen avgjorde han med ett våldsamt slagskott sedan Nichlas Torp gjort ett fint förarbete.
Och med de här matcherna i bagaget har Anssi Salmela verkligen höjt sitt marknadsvärde.
Noterbart i övrigt var att T.J. Hensick var petad till förmån för comebackande Mattias Ritola.

Mer läsning

Annons