Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salmela: "Det är mycket skitsnack"

/
  • Anssi Salmela gjorde debut i Mododressen mot Färjestad – en debut som lovade gott inför fortsättningen. Frågan är om hans sejour i Ö-viksklubben stannar vid tre veckor.

Han fick sparken från Donbass Donetsk efter en påstådd fylleskandal.
Nu talar den nye Modobacken ut om avskedet från KHL-laget.
– Det är väldigt mycket skitsnack som går runt.

Annons

"Skandalspelaren" har de senaste veckorna varit ett flitigt använt rubrikord till artiklar som har handlat om Anssi Salmela, finländaren som abrupt fick lämna Donbass Donetsk i början av september.

Uppgifterna har i efterhand varit knapphändiga, men enligt den finska kvällstidningen Ilta-Sanomat bröt Donbass Salmelas kontrakt på grund av en blöt festkväll.

Själv hävdar han att beslutet kom från ingenstans.

– Jag har faktiskt inte en aning om varför det blev som det blev. Det är mycket skitsnack som går runt i tidningarna, men det är inte sant. Ingenting hände. De ville bryta mitt kontrakt och jag har ingen aning om varför.

Du var inte full, som det sägs?

– Nej, det stämmer inte. Jag vet inte var det kom från. De sa bara att de ville bryta kontraktet – inte varför. Coacherna sa ingenting. Jag antar att de inte behövde mig, säger Salmela, som nu enbart vill blicka framåt.

– Man kan inte tänka på det för mycket. Om de inte vill ha dig där, så vill de inte ha dig där. Det är inte mer med det. Jag försöker bara att försäkra mig om att betalningen blir korrekt.

Oavsett vad som låg bakom avskedet i Donetsk hamnade Salmela i en knepig situation när han helt plötsligt stod klubblös i början av september, strax innan säsongsstart.

– Det var dålig tajming, men det är sånt som händer där (i KHL) hela tiden. Spelare får sina kontrakt rivna och tränare får sparken snabbt. För utländska spelare är det svårare.

Det dröjde dock inte allt för länge innan Salmela fick tillåtelse att träna med Modo, och efter drygt tio dagar på is med laget skrev han så på ett tre veckor långt kontrakt.

– Det är en bra lösning för både Modo och mig. Nu ska jag bara försöka komma i matchform och göra bra matcher, säger Salmela, som hade andra alternativ än Modo.

– Det fanns några intresserade lag, men inget var något bra alternativ. Jag kom hit till Modo, tränade och kände mig för. Jag trivs bra här och organisationen är bra, så varför inte stanna?

Och om du ser tre veckor in i framtiden...?

– Vi får se under den här perioden vad båda parterna, både jag och Modo, vill göra, och hur vi går vidare efteråt. Att stanna kvar här skulle kunna vara ett alternativ.

Salmela fick mycket förtroende – nästan 25 minuters speltid – i debuten mot Färjestad och kan nog förvänta sig en liknande arbetsbörda mot HV 71 på tisdagen.

Han tycker själv att det gick hyfsat mot FBK.

– Jag hade inte förväntat mig så mycket egentligen. Jag kanske försökte lite för mycket med pucken vissa gånger, men det är alltid svårt när det är första matchen.

Mer läsning

Annons