Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket samlade Lumberjacks in med "Operation Anssi Salmela"

/
  • Anssi Salmela valde HV 71 – trots insatsen från Modos supporterförening Lumberjacks.

Supporterföreningen Lumberjacks samlade in pengar för att Anssi Salmela skulle stanna i Modo. Då valde Salmela HV 71.

Annons

– Skönt att Modo inte gick med till vilket pris som helst, säger Jonas Wahlqvist.

Vad den exakta slutsiffran blir återstår att se, men Lumberjacks har samlat in någonstans kring 50 000 kronor under de två veckor som kampanjen "Operation Anssi Salmela" har pågått.

Pengarna är i Modos ägo – men söndagens nyheter om den finländske backen innebär alltså att de inte kommer att gå till Anssi Salmelas lön.

– Det kändes ganska väntat egentligen när nu HV 71 gav sig in och krigade om honom. De har en större plånbok än Modo, säger Jonas Wahlqvist, som var initiativtagare till "räddningskampanjen".

– Jag gissar att klubbar i utlandet också var intresserade av honom och HV har säkert fått betala marknadsmässigt. Det var skönt att Modo inte gick med till vilket pris som helst.

Känns det på något sätt som ett svek från Salmela, när han nu väljer HV 71?

– Det är klart att det är lite bittert, men han var kontraktslös och så här ser marknadens regler ut. Han hade också bara spelat åtta matcher för Modo och har väl inte hunnit få någon klubbkänsla.

Som vi har berättat tidigare kan Modo alltjämt ta del av den summa som Lumberjacks har samlat in. Anssi Salmela blev inte kvar i klubben, men slantarna är öronmärkta till framtida nyförvärv.

Mer läsning

Annons