Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ryktena skadar Modo"

/
  • Jennifer Andersson, föreningens ansvariga för kommunikation och ny media berättar om Modos hockeymuseum.
  • Tomas Byberg:

Mediauppgifter och rykten om det planerade hockeymuseet skadar Modo. Säger Modo. "Negativa rubriker skadar varje gång".

Annons

Modos ordförande Tomas Byberg säger att skriverier om Modo i allmänhet är bra för föreningen. Men när det gäller det som framkommit i media om det planerade museet, som ska ligga i Fjällräven Center, är det inget som klubbledningen önskat sig.

– Jag förstår inte varför det gång på gång skrivs om samma saker när ingenting nytt har hänt, säger Tomas Byberg.

Han fortsätter:

– För fyra månader sedan och för tre månader sedan och för två månader sedan var läget detsamma som det är nu.

Och hur är det?

– Ja, men jag säger ju att inget förändrats. Vi har aldrig sagt att det ska byggas något museum i höst. Vi håller planeringsmöten, och vi går i gång med bygget nästa år.

Tomas Byberg lovade i går på förmiddagen att Modo senare under dagen skulle ge svar på ytterligare frågor om museet. Han skulle ta fram en eller flera personer i föreningen som kunde bidra till att räta ut eventuella frågetecken.

16.22 skickade Modo ut ett pressmeddelande, i vilket Jennifer Andersson – föreningens ansvariga för kommunikation och ny media – angavs som kontakt.

I pressmeddelandet – sju punkter med fakta, enligt Modo – står att Modo beviljats ett lån på 4 miljoner av kommunen. Men det går inte att läsa sig till hur stor del av summan som finns kvar.

– Pengarna finns kvar. Absolut, säger Jennifer Andersson.

Varför kommer bygget inte i gång?

– Det har varit lite turbulent i Modo det senaste året. Vi har sagt upp folk och så. Att bygget inte är i gång antar jag beror på att Modo satsat på att få kärnverksamheten att fungera.

Ligger de lånade miljonerna på ett konto som ger Modo ränta på pengarna?

– Absolut ligger de så att vi får ränta. Exakt vilket konto de ligger på vet jag inte. Jag håller inte på med ekonomi. Vi vet att vi har pengarna, det är väl inte mer att grotta i det.

Hur mycket har Modo budgeterat för bygget?

– Det vet jag inte heller. Nu pågår förstudier. Det är för tidigt att säga vad det kommer att kosta. Jag vet heller inte hur mycket de 4 miljonerna ska räcka till.

När nästa år drar ni i gång?

– Vet inte annat än att det är start 2014.

Hur har Modo hållit kommunen informerad om museiplanerna?

– Det kan jag inte uttala mig om, jag har bara jobbat här i två månader. Det här hade ju börjat långt innan jag kom.

– Man kan alltid bli bättre på information, och man kan tycka att vi kan dra i gång nu. Men det är lite turbulent – och vi kommer inte att ha mycket till museum om inte det andra fungerar.

Så här skriver Modo i pressmeddelandet:

" Modo Hockey har beviljats ett lån av Örnsköldsviks kommun till ett hockeymuseum. Lånebeloppet är fyra miljoner kronor och med en fastlagd amorteringsplan.

Modo Hockey betalar marknadsmässig ränta för lånet. Efter beslutat lån har förstudier och inledande projektering med idéskisser tagits fram, som kommer att utgöra delar av underlaget för uppförandet av hockeymuseet.

Modo Hockeys organisation upplevde under våren många förändringar. Tjänsten som vd blev vakant. Under sommaren tillsattes en tillförordnad vd som fick uppgiften att prioritera ledning och styrning av organisationens kärnverksamhet.

Planerna på ett hockeymuseum ligger fast och beräknas bli genomförda under 2014."

Mer läsning

Annons