Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redlihs jobbar för ett jobb

/

Första matchen blev en mardröm, två matcher senare är han på väg att spela till sig ett nytt kontrakt.

– Självklart gör jag allt och mer därtill för att få vara kvar. Skulle du inte göra så om du har en provanställning? undrar Jekabs Redlihs.

Annons

Den 31-årige letten har ett treveckors tryout-kontrakt med Modo Hockey och han har redan hunnit med att spela tre matcher för klubben.

Den första matchen var genrepet mot Skellefteå för drygt en vecka sedan och med nya regeltolkningar och högre fart fick Redlihs det tufft och han drog på sig fyra tvåminutare och det fanns en hel del frågetecken runt hans insats.

Två SHL-matcher senare så har letten svarat för två utropstecken.

– Han har gett ett jättepositivt intryck, både på isen och vid sidan av. Han har kommit från en liga med styrspel och en defensiv roll, och nu ska det åkas skridskor och sättas press och det är en omställning, men jag tycker han gjort det jättebra, säger coachen Anders Forsberg.

– Det var en chock att möta Skellefteå och efter den matchen har jag fått justera mitt spel. Nu spelar vi med mer press och skridskoåkning och det är en helt ny nivå, säger Jekabs som tänker ge allt för att få ett kontrakt säsongen ut med Modo.

Om senast två veckor kommer Markus Näslund att ge ett besked.

– Det är klart att jag har ett tryck på mig. Jag söker jobb och har nu fått en möjlighet, men jag måste prestera hela tiden och det finns inget utrymme för misstag, säger Jekabs som tycker att han fått en bra start.

– Jag har kommit in bra i laget och coachen har uppträtt väldigt schysst och gett mig möjligheten att spela till mig en plats, berättar han när vi står i korridoren efter onsdagens träning.

En timme senare rullar spelarbussen mot Leksand, en resa som tar sex timmar.

– Men det är inga problem. I Ryssland kunde en flygresa ta tolv timmar, så det här ser man bara fram emot, säger Redlihs.

Modo åker alltså på en mini-roadtrip där Leksand står först på programmet och därefter Luleå på lördag.

– David Gunnarsson är sjuk och missar Leksandsmatchen. Mot Leksand ställer vi upp med sju backar och tolv forwards. Och nej, jag har inte bestämt vem som vaktar kassen, säger Anders Forsberg.

Mer läsning

Annons