Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Possler och Skröder tillbaka mot Frölunda

/

Långtidsskadade Gustav Possler är äntligen tillbaka i Modo inför kvällens match mot Frölunda i Fjällräven Center.

– Det jobbigaste under den här tiden har varit att man inte kunnat bidra ute på isen, sa Possler efter dagens matchvärmning.

Annons

Per-Åge Skröder är en annan efterlängtad forwardspjäs som också finns med på mot Frölunda.

– Det känns bra och jag är riktigt sugen på att spela igen, menade Skröder efter samma matchvärmning.

Det är nästan på dagen en månad sedan Gustav Possler fick hjälpas av isen efter att han blivit tacklad av förre Modospelaren Anssi Salmela i en match mot HV 71 i Fjällräven Center.

– Men det var inget ojuste i tacklingen, påpekar Gustav Possler. Det var en situation som uppstår nästan hur många gånger som helst under en match. Jag såg honom komma och var förberedd, men samtidigt fastnade jag med ena skridskon, föll in i sargen och sedan låg man där.

– Det gjorde jäkligt ont och det är klart att man funderade en del direkt efteråt, bland annat på JVM som kommer snart.

Allt som allt missade Gustav Possler åtta SHL-matcher på grund av knäskadan men det var inte första gången han tvingades till en lång ofrivillig vila.

Läs också: I kväll gör han comeback – efter 14 år

– Samma år som jag kom till Modo och gick första året på hockeygym så bröt jag handleden och var borta länge även den gången.

För Per-Åge Skröder blev det fyra matcher utanför laget. Det var dock inte helt enkelt att få Skröder att berätta vilken typ av skada det rört sig om:

– Det var en skada. Eller skriv att det var en sjukdom, log han.

Hur som helst är Skröder sugen på att spela igen och han tror att det kan bli en bra match i publiken smak mot Frölunda när det handlar om två lag som verkligen bjuder till och vill spela hockey.

Gustav Possler har hittills stått för 8 mål och 5 assist på 18 matcher, medan Per-Åge Skröder har 4 mål och 6 assist på 23 matcher.

Från Modos matchvärmning i övrigt konstaterar vi att alla spelare nu är tillgängliga. Niklas Nordgren såg glödhet ut på isen och William Nylander är fortfarande med i truppen.

Mer läsning

Annons