Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Possler kandidat till Årets Rookie

/

Modos Gustav Possler missade som bekant JVM och resterande del av SHL-säsongen också - men nu får han lite plåster på såren.
Modos skicklige junior har blivit utsedd som kandidat nummer två till Årets Rookie 2014.

Annons

– Självklart känns det kul. Det är bara lite jobbigt att inte få visa upp sig lite mer, säger Modoforwarden i ett pressmeddelande.

19-årige Gustav Possler inledde säsongen alldeles lysande i SHL med Modo och var till en början lagets ledande målskytt. Men sedan drabbades han av en knäskada i en match hemma i Fjällräven Center mot HV 71 som tvingade honom till en lång, ofrivillig vila.

Possler kom dock tillbaka för att sedan skada sig igen när JVM-landslaget hade samlats för sina förberedelser inför mästerskapet i Malmö. En skada som gör att han missar resten av säsongen.

Men den här "utmärkelsen" är i alla fall glädjande för Possler och det är lagkaptenerna i SHL-lagen som röstat fram honom.

– Man vill visa sig från sin bästa sida. jag fick chansen att spela powerplay och fick spela med Skröder och Påhlsson. Det är inga dussinlirare precis och det är bara att försöka göra sitt bästa. Det gick bra och flöt på. Jag tänkte inte så mycket och då brukar det gå som bäst, fortsätter Possler som hann med åtta mål i SHL innan knäskadan.

Gustav Possler kommer under onsdagskvällen att tilldelas en utmärkelse som andra kandidat till Årets Rookie innan nedsläpp i Modos match mot Örebro i Fjällräven Center.

Juryns motivering: En irrationell spelare med stort målsinne och enorm energi. Ett mycket stort framtidslöfte.

Mer läsning

Annons