Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkungen fortsätter att leverera

/

Mot Frölunda och Rögle kom fem nya poäng från Modos poängkung Manuel Ågren.

Modocentern har nu 16 poäng på nio matcher. Ett facit som gör honom till hela seriens poängbästa spelare. Snart kan 19-åringen få göra SHL-debut.

– Han har absolut kvaliteter för att spela SHL-hockey, säger Henrik Gradin som är huvudcoach för Modos J20.

Annons

Modo har verkligen kommit igång i J20 SuperElit Top 10. Under helgen kom lagets tredje och fjärde raka seger efter 4–2 mot tidigare obesegrade serieettan Frölunda och 4–1 mot Rögle under söndagen.

Under dessa fyra segrar har Manuel Ågren gjort 12 poäng. Henrik Gradin hyllar 19-åringen, men betonar hur starka laginsatserna varit de senaste veckorna.

– Manuel är i det flytet nu att allt fungerar. Men det är många killar som gör det hårda jobbet och vi har vänt den negativa trenden, som vi hade i början efter uppehållet, tillsammans. Just nu gör Ågren poängen, men om två veckor kan det vara någon annan som gör dem.

Modos a-lag har under säsongen haft problem att hitta spelare som kan producera poäng. Dessutom kommer Modo att tappa Kristian Forsberg och Per-Åge Skröder denna vecka på grund av landslagsuppdrag.

Frågan är hur länge det dröjer innan Manuel Ågren får göra sin SHL-debut.

– Han har absolut kvaliteter för att spela SHL-hockey. Men samtidigt gäller det att hålla en jämn nivå under en längre tid för att få chansen. Sedan är det tufft för centrar att komma in i A-laget, berättar Henrik Gradin. 

Modo klättrar i J20 SuperElit Top 10-tabellen efter helgens två segrar och innehar nu fjärdeplatsen. Henrik Gradin var stolt över sitt lag.

– Jag är otroligt nöjd över helgen. Laget har verkligen krigat och jag är i full beundran av grabbarna.

Frölunda-Modo 2–4 (0–3, 2–0, 0–1)

F: Kevin Elgestål, Robin Weimén. M: Oskar Söderberg, Manuel Ågren, Victor Olofsson, Dmytro Timashov.

Skott: 30-23.

Rögle-Modo 1–4 (0–2, 0–1, 1–1)

R: Erik Santesson. M: Victor Olofsson 2, Manuel Ågren, Erik Flood.

Skott: 37-37.

Mer läsning

Annons