Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påhlsson: Vi fuskade för mycket

/
  • Modos lagkapten Samuel Påhlsson var besviken över lagets insats mot HV 71. Påhlsson har själv hållit en hög nivå på sistone.
  • Per-Åge Skröders tredje fullträff för säsongen betydde 1–2.

Modo fick sin långa segersvit bruten.

– Det var synd. Jag är besviken över vår insats, säger lagkaptenen Samuel Påhlsson efter 2–3 mot HV 71.

Annons

Chansen till nytt klubbrekord försvann för den här gången. 1999 då Modo hade superkedjan med tvillingarna Sedin och Mattias Weinhandl blev det tio segrar i rad.

Modo hade åtta segrar i följd innan HV-matchen.

– Vi var inte bra i början. Det är som det blir ibland. Man fuskar lite grann här och där och då blir det inte bra nog. Och det var ju ett ganska bra lag vi mötte trots att de ligger sist, säger Samuel Påhlsson.

HV 71 tog sin fjärde vinst på de senaste sex matcherna.

Påhlsson var lite inne på att man blev lite för bekväma mot HV 71.

– Det kryper in att det går bra nu, vi vinner matcher, och det räcker att man slår av lite grann då är man inte bra nog.

– Men sedan kom vi ju nära ändå och lyckades nästan.

Per-Åge Skröder och Richie Regehr satte 1–2 och 2–3 i slutperioden. Och Modo hade några halvchanser i slutminuten.

Målvakten Linus Ullmark var Modos bäste.

– Jag släppte in mer mål än den andra keepern så jag tycker inte att det var tillräckligt bra, säger Ullmark.

Men du motade 40 skott.

– Men det var inte jättemycket farliga lägen. De dumpade ganska mycket på målet och sköt mycket utifrån från sidan och då blir det mycket skott när det uppstår returer.

– Jag tycker att jag ska ta andra målet. Han (Riley Hotzapfel) döljer skottet bra tills han drog iväg det och jag tjuvade lite väl mycket, för det var ju tre mot etta.

Ni slog Linköping med hela 5–0 på bortais i fredags. Vad var skillnaden i ert sätt att agera där ute i dag?

– Jag vet inte riktigt vad det beror på. Vissa dagar studsar det med en och vissa inte. Och vi har haft medstuds i några matcher och tyvärr kunde vi inte ha det i den sista matchen innan uppehållet, säger Linus Ullmark.

Nu kommer ett landslagsuppehåll. Modo inledde SHL skralt.

– Sedan har vi fått ihop det och varit riktigt bra. Vi fokuserade mycket på försvarsspelet i början men kunde inte göra mål. Men sedan har det blivit bättre med det. Helheten har blivit bättre. Egentligen är det bara power play som skulle vara lite mer, förklarar Samuel Påhlsson.

35-årige Påhlsson hyllar de unga spelarna.

– När vi haft skador har det kommit upp en drös med killar. Juniorerna har gjort det riktigt bra ifrån sig. De fyller inte bara ut en plats, utan de gör nytta också och hjälper oss att vinna.

Påhlsson har sett pigg ut en längre tid.

– Han har varit jättebra. Påhlsson har burit laget den senaste månaden, berömde Modocoachen Anders Forsberg på presskonferensen.

Påhlsson:

– Det var väl snällt sagt. Jag känner mig mycket bättre. För det var fortfarande lite i början av säsongen att komma in i det svenska spelet. I fjol blev det som det blev (skadad länge) och man hann inte riktigt anpassa sig.

– Och jag har fått sätta dit några puckar (fyra mål de sju senaste) och det hjälper ju med självförtroendet.

Vad säger du om Tre Kronor?

– Jag ville inte åka nu (Karjala Cup). Jag kom ju hem av en anledning. Jag vill inte vara borta för mycket från familjen. Jag är inte så sugen att åka på en turnering nu.

Kan det bli aktuellt i framtiden?

– Jag har inte tackat nej. Jag har pratat med Mårts (Pär, förbundskaptenen) och de förstår hur jag tänker, säger Samuel Påhlsson.

Mer läsning

Annons