Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öberg och Bengtsson förlänger

/

Peter Öberg och Christopher Bengtsson har förlängt sina kontrakt med två år.

Annons

Modos general manager Markus Näslund om att man har knutit till sig forwardsduon:

– Vi är glada och båda två är hårt jobbande killar som är viktiga delar i vårt lagbygge.

Peter Öberg, 31, kom tillbaka till Modo inför säsongen 2012/2013. Han var med och vann SM-guld 2007 och lämnade klubben efter säsongen 2007/2008.

Öberg har producerat en poäng (0+1) på 18 matcher den här säsongen. Han används flitigt i box play. Totalt har Öberg spelat 365 matcher för Modo i högsta ligan. Öberg startade sitt hockeyspelande i LN 91 (Lögdeå/Nordmaling).

– Det känns jättebra att få möjlighet att vara kvar. Jag har testat på lite i mitt vuxna liv och Ö-vik är där jag vill bo. Här finns vänner och familj. Staden är jättebra för barnen och så.

– Det är Modo jag vill spela med och jag vill hjälpa till att vinna matcher – om det handlar om att täcka skott eller göra mål spelar mindre roll. Huvudsaken vi vinner som ett lag, säger Peter Öberg i ett pressmeddelande.

Christopher Bengtsson, 20, har gjort succé i SHL och har spelat alla matcher. Han har svarat för 3 (2+1) poäng. Bengtsson har Huddinge IK som moderklubb. Bengtsson kom till Modo förra säsongen för spel i J20 SuperElit och gjorde 30 poäng (11+19) på 42 matcher där. Han gjorde sju matcher i högsta ligan i fjol.

– Det är i Modo jag vill vara kvar och utvecklas. Jag har varit här i snart två år och känner att det är viktigt med kontinuitet och dessutom trivs jag jättebra med allt här. Jag vill utveckla mig själv och laget samt etablera mig i SHL för att sedan kunna växa ordentligt som elitspelare, säger Christopher Bengtsson.

Mer läsning

Annons